Det er vår!

Siden februar har jeg forgjeves forsøkt å komme i kontakt med fuglekassens kamera, 18, mai lyktes det omsider, og som bildene nedenfor viser, har en blåmeis (tror jeg) flyttet inn og har lagt elleve egg. Forhåpentlig kan jeg etter hvert bringe også film av brukets nye leieboer. Det blir i tilfelle som opptak, ikke direkte overført, for å bekytte fuglens privatliv.

 
Stillbilder fra Langsets fuglekasse 18. mai 2020.

Overskriften assosierer jeg ellers med to dikt. Det ene, av Georg Johannessen, heter Vår 59 og  har en tilsynelatende optimistisk åpningslinje: “Jeg er glad sneens tid er forbi”. Men innholdet er knyttet til forskjellige koloniers kamp for selvstendighet, og slutter med en nokså dyster strofe, der linjedelingen trolig er gjort svært  bevisst:
“Jeg er glad
det er vår
tid som er forbi”

De siste to linjene får meg til å tenke på siste linje i Arnulf Øverlands dikt Du må ikke sove.
“Vår tid er forbi – Europa brenner!”

Både Arnulf Øverland og Georg Johannesen ble sett på som opprørere i sin tid. Da Johannessen skrev  Vår 59, hadde nok Øverland mer status som nasjonalikon, bl.a. på grunn av fremsynte, anti-nazistiske dikt fra 1930-tallet, som Guernica (under den spanske borgerkrigen) og Du må ikke sove (1937). Ville den opprørske Georg Johannessen pirke litt i nasjonalikonet Arnulf Øverland ved å låne og vri litt på sluttlinjen i et av sistnevntes mest kjente dikt?

(Innlegget ble påbegynt 22.05.2020 og fullført 22.05.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no