Virtuell virkelighet 26/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Foppall. Fotballstevnet de foregående ukene fikk en overraskende avslutning, i hvert fall i NRKs sportsredaksjon. Der hadde man lørdag kvittet seg med Jan Petter Saltvedt (spesialist på alt innen sport, fra doping til korrupsjon) og hadde satt inn helt nye kommentatorer:

NRK Kveldsnytt 10. juli 2021

֎֎֎

NRK Kveldsnytt 10. juli 2021.

Vv 2: Sportskjendis. Personen på bildet til høyre har et så kjent navn og ansikt at NRK nøyde seg med infomasjonen som der står. Eller kanskje var ressursene i den skattefinansierte TV-kanalen brukt opp på et samtidig fotballstevne?

֎֎֎

Hege Moe Eriksen, NRK-medarbeider med standardutseende for Dagsrevyen.

Vv 3: Utseende. I forrige ukes Virtuell virkelighet påsto jeg at NRK har innført standardutseende for medarbeidere som kommer på skjermen i Dagsrevyen. Jeg synes Hege Moe Eriksens nylige inntreden blant de «utvalgte» bekrefter påstanden.

.

֎֎֎

Lenke i Resett 14. juli 2021.

Vv 4: Lenketittel. Saklighetsnivået på Resett-overskriften til høyre kan diskuteres, men overskriften er morsom!

.

֎֎֎

Resett 12.juli 2021. Klikk foe å lese.

Vv 5: Jakt. MDG («Miljø»-partiet De Grunne / Gale / Griske) har begynt med jakt. Jakten skjer på Langøyene i Indre Oslofjord, og byttet er teltfolk. Under mottoet «vi har folk til slikt» drev ikke MDG-folkene jakt selv, men sendte politiet. For ordens skyld: Denne saken har jeg bare sett omtalt i Resett.

֎֎֎

Melding fra det digitale, offentlige Norge. Hvem er forresten denne Difi som man kan ringe til?

Vv 6: Kommunikasjon. Illustrasjonen til høyre viser adresseomslaget til et brev jeg nylig fikk fra Vestre Viken Helseforetak. Brevet gjaldt et sykehusbesøk mer enn tre dager før jeg fikk det. Men Bærum Sykehus vet hvordan de skal behandle gamlinger, og ringte meg før brevet ble skrevet (elektronisk?) for å avtale tidspunkt for sykehusbesøket, så det gikk greit. Og jeg opprettholder min reservasjon mot digital kontakt med det offentlige.

֎֎֎

Vv 7: Sang. Melodien som nedenfor spilles på piano, har tekst. Mange kjenner den med teksten «telefonkatalogen», men teksten «stortingsrepresentantsvalg» kan o gså brukes. Og for et par uker siden tror jeg kanskje den ble brukt som oppsang på et gruppemøte i Rødts bystyregruppe i Oslo, da med teksten «mistillit mot byråd Berg». Kan noen opplyse meg og bloggens lesere om melodiens opprinnelige tittel?

֎֎֎

Resett 12. juli 2021.

Vv 8: Tale. Resett blir mer og mer lik det nettavisen selv kaller MSM (Main Stream Media – engelsk må det være for at norske lesere skal forstå!). Derfor brukes formuleringer som «Se Trumps tale …» uten hensyn til at utsagnet inneholder en sterk antydning om at det Trump hadde å si, ikke var noe særlig å høre på. Blogglesere som vil se eller høre Trump-talen, må selv finne den på internettet.

֎֎֎

Utsnitt av annonse i Resett 13. juli 2021. Språket blir ikke bedre av at overskriften gjentas som første setning.

Vv 9: Annonse. Ikke bare Resett har problemer med språket (jfr. forrige notis). Annonsen til høyre vekker neppe interesse hos 73-årige språknerder. Hvilket ansikt, tro, var det annonsens 73-åring forynget?

.

(Innlegget ble påbegynt 15.07.2021 og fullført 15.07.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no