Virtuell virkelighet 2/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv1: Jungelord. Arbeidslyst, kom til meg. Her skal du motstand møte!

֎֎֎

Vv2: Biden. «Does the name Joe Biden strike a chord? No punishment if it doesn’t.» Slik begynner et av Alistair Cookes Letter from America – fra 1988! Jeg bruker kåseriene som godnatt-fortellinger, men denne innledningen var til å sperre øynene opp av. Hør resten, eller last det ned.

֎֎֎

Vv3: Hamstring. Forfatteren av Resett-innlegget med overskriften ovenfor kan – etter navnet å dømme – ha familiebakgrunn fra «Langtvekkistan». Det er mulig at Osloborgere er et hamstrings-objekt der , men jeg tviler på at det er tilfelle her til lands.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 1. februar 1921. Klikk for å lese.

Vv4: Skatt. Kommende helg er den helgen som før i tiden (i gamle dager?) for de fleste var avsatt til å fylle ut selvangivelsen. Til minne om dette gjengis et leserbrev som sto i Asker og Bærums Budstikke for 100 år siden.

.

֎֎֎

Vv5: Bærumsk. Bloggeren slapp unna polkø på lørdag, men mange andre måtte stå der. Årsak til køen ble påstått å være Oslofolk som dro til Bærum for å handle da Oslo-polene var corona-stengt, noe bærumsfolk – ifølge reportasjen i NRK Dagsrevyen – var lite fornøyd med.  Én av dem ga uttrykk for dette på klingende bærumsmål:

֎֎֎

Vv6: Raymond. Det er mulig at Raymond Johansen gremmer seg over at fornavnet hans begynner med samme bokstav som Resett. Han har i hvert fall gitt uttrykk for meninger om Resett på en slik måte at Aftenposten har tatt inn et leserinnlegg fra Resett-redaktør Helge Lurås, som ikke likte Raymonds meninger. Innlegget sto først i Resett, og da jeg leste det der, merket jeg meg særlig den siste setningen : «Raymond Johansen er ikke en tilfeldig rørlegger som kan lire av seg alskens falske påstander uten at det får konsekvenser for dem som blir omtalt.»

֎֎֎

Feministorganet Resett 26. januar 2021.

Vv7: Kortstokk. Feminist-organet Resett melder i overskriften til høyre om fremskritt. Bloggeren er ikke feminist, og har derfor ikke lest artikkelen. Derfor vet jeg ikke om saken er drøftet med kong Harald og dronning Sonja. Men jeg kommer i hu noe som sto i Kapital for mange år siden: «Heretter heter det ikke underleppe, men assisterende overleppe.»

֎֎֎

Bloggeren med ansiktsmaske og gjenfunnete briller. Bildet vurderes brukt som passfoto.

Vv8: Selfie. Bloggeren bruker ikke munnbind, men ansiktsmaske  (noen mener nok at munnkurv ville vært det beste). For lettere å bli gjenkjent, har jeg dekorert masken. I den anledning har jeg tatt min første selfie.

.

.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 28.01.2021 og fullført 28.01.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no