Virtuell virkelighet 13/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Klikk på tabellen for å se den i leselig utgave. Datoer t.o.m. 1947 er hentet fra Asker og Bærums Budstikke.

Vv 1: Isfritt.  Det er heldigvis flere som følger med på når Sandviksbukta er isfri. I fjor skjedde det 10. mars, har jeg fått vite. Min oversikt er oppdatert, og gjengis til høyre. Rettelser mottas med takk.

.

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 2: Sabotasje 1.  Document kan fortelle at et iransk skip ble «truffet av en mine» i Rødehavet forrige tirsdag. Riktignok har jeg min militære skolering fra Hærens sanitet, likevel vil jeg påstå at uttrykket «skipet ble truffet av en mine» er like meningsfylt som «bilen ble påkjørt av en lyktestolpe». Men jeg kan ha gått glipp av nyheter innen våpenteknologi, og som sagt: jeg tilhører landstridskreftene.

Fra boken Det vil helst gå godt av Max Manus. Boken utkom første gang i 1949. Klikkk for større bilde.

Jeg leste oppslaget i Document etter å ha fulgt en lenke til abc-nyheter i en tekstmelding jeg fikk. Der sto det at skipet var skadet av limpets, et våpen jeg kjente fra boken Det vil helst gå godt av Max Manus. Så sabotasjen – hvis det var det – kan nok ikke være utført av Israel, som antas å ha mer moderne våpen.

֎֎֎

Vv 3: Sabotasje 2. «IDF har da mer moderne våpen enn limpets» (jfr. Vv2 ovenfor), skrev jeg i en tekstmelding, og fikk til svar at Israel hverken vedkjenner seg eller benekter noen aksjon overfor MV SAVIZ. Men jeg hadde jo ikke nevnt Israel, bare IDF (International Detonation Fellowship).

֎֎֎

Resett-lenke.

Vv 4: Partier 1. Litt respektløst har jeg tidligere skrevet om de partiene som ønsker å avløse den sittende regjeringen etter høstens stortingsvalg. Jeg registrerer at Resett (bildet til høyre) er like respektløs. Lurer forresten på hvor mange fordeler partiet vil gi til oss fullvaksinerte?

֎֎֎

Vv 5: Partier 2. En av partiet Rødts Stavanger-politikere skal – ifølge Resett – ha kalt Høyre for et «drittpakkeparti». Når Mímir Kristjánsson uttaler seg om dritt, skal man høre etter, for slikt har han greie på. Alexander L. Kielland (også han fra Stavanger) skrev i Gift om overlærer Bessesen, en av Kristjánssons fogjengere: «Hans område var ikke stort, men der var han sikker som en lås.»

֎֎֎

Resett 10. april 2021. Klikk for å lese.

Vv 6: Psykisk. Denne bloggen hadde vært lagd fra hjemmekontor i over tre år da corona-restriksjonene påla/anbefalte dette for alle som hadde muligheten. Min nærmeste omgangskrets får avgjøre i hvilken grad (ikke om) det har gitt meg psykiske plager.

֎֎֎

Resett/xtra 6. april 2021. Klikk for å trøstelese.

Vv 7: Genfeil? Det avkreftes herved at det er bloggeren som er avbildet i Resett-/xtra-lenken til høyre. Bloggeren er ikke så slank!

֎֎֎

Vv 8: Bunad. Det nærmer seg 17. mai, som er den store bunad-dagen. Nytt av året er bunad i ekte sølv. Dette fant jeg en annonse for i en nettavis, og formidler den til bloggens lesere.

(Innlegget ble påbegynt 15.04.2021 og fullført 15.04.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no