Tilbakeblikk 26.07.2019

Postene under denne overskriften er utfyllende stoff til tidligere innlegg i bloggen.
___________________________________________________________________________

Gamle bilder fra Sandvika og Blommenholm (19.07.2019)
I innlegget utfordret jeg bloggens lesere til å finne ut hvor navnet “Bensebakken” – den lange bakken i Gamle Drammensvei litt vest for Sjøveien – kunne komme fra. Jeg fikk svar fra Carine Evensen Strandenæs (gjengitt under innlegget). Da jeg leste det hun skrev, innså jeg min brøde: jeg hadde ikke undersøkt i eiendomsregisteret. Det bekreftet hva Carine skrev, at det hadde bodd en Bentsen i huset midt i bakken. Eiendommen ble skilt ut i 1904 og solgt til Louis Bentzen, som senere var formann i Blommenholm vel en periode. Han bodde på eiendommen til 1931, men navnet Bentzebakken ble altså igjen. Og det er vel ikke så rart at barn i småskolen på 1950-tallet oppfattet dette som “bremsebakken”, for med sykkel ned bakken er det fornuftig å bremse litt.

Flere innlegg om steinfylling i Sandviksbukta
Kommunaldirektør Arthur Wøhni har ikke mer plass i Sandviksbukta, og vil nå fylle Lysakerfjorden med stein. Det ble støttet av Budstikka på lederplass. Jeg skrev et motinnlegg med tittelen Å fylle fjorden med stein – er nå det en god idé?, og etter bare en ukes saksbehandling ble det offentliggjort i Budstikkas nettavis.

Hijab i flere fasonger (05.07.2019)
Hijab-saken på Bryne har vært omtalt flere ganger her i bloggen, sist for tre uker siden. Jeg trodde alle sider var belyst, men så var det revyfestival på Høylandet med et innslag som vakte forargelse, ifølge flere medier. Trond Ellingsen i Document kommenterer dette under tittelen En frisør er fritt vilt for revyartister, men ikke en statsråd.

(Innlegget ble påbegynt 23.07.2019 og fullført 24.07.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no