Tilbakeblikk 14.05.2021

Postene under denne overskriften er utfyllende stoff til tidligere innlegg i bloggen.
___________________________________________________________________________

Barnevernet trenger juridisk opprydding (15.05.2020)
Ny barnevernslov begrenser rettssikkerheten kan se ut som en oppfølging av det ett år gamle blogginnlegget som det er lenket til ovenfor. Men det er overskrift til et debattinnlegg som sto i Aftenposten sist søndag, skrevet av Ken Joar Olsen Han bør ha solid bakgrunn for sine meninger, for han er en av de foreldrene som har vært det norske barnevernets motpart i en rettssak ved Den europeiske menneskerettsdomstolen, der barnevernet har tapt flere saker.

Israel og Palestina – mange spørsmål, få svar (25.05.2018)
Gaza er igjen i det daglige nyhetsbildet, og det er vel typisk for situasjonen at det to år gamle blogginnlegget det er lenket til ovenfor, like gjerne kunne vært skrevet nå. Om innslaget i BBC Worlds morgennyheter sist tirsdag bidrar til noen flere svar, vet jeg ikke, men USA-diplomaten Dennis Ross gir det jeg oppfatter som en noenlunde nøytral vurdering av den aktuelle situasjonen fra en utenforstående observatør.

«Alle» vet hvor Gaza ligger. Likevel tar jeg med to kart (klikk på dem for større utgaver). Nedenfor til venstre er Gazastripen (med navn etter byen Gaza) farget rød. Som man ser, er grensen mot Israel lengst, men Gazastripen har også en grense mot Egypt. Det er derfor ikke mulig for Israel alene å blokkere Gaza. På kartet til høyre er Indre Oslofjord innfelt i samme målestokk som Gaza. Gaza er ikke noe stort område, men det bor ca. to millioner mennesker der ifølge CIA World Factbook.

                     

(Innlegget ble påbegynt 13.05.2021 og fullført 13.05.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no