Sykehjemsplass bare for døende?

Noen husker kanskje Per Hovda (1908-1997), som ledet eldreopprøret i 1990. Her er et par klipp fra NRK:

Det ble bevilget en milliard den gangen, og det er blitt bevilget penger senere. Men dette handler åpenbart om holdninger, ikke om penger. Hvorfor er det ellers slik at det først skjer noe når det blir medieoppslag? I februar handlet det om Arendals-ekteparet som ikke kunne få felles rom på sykehjemmet (En verdig alderdom også i Arendal – helst uten partipolitikk). Denne uken var åstedet Voss, der Trygve Styve (90) ifølge NRK Dagsrevyen var for frisk til å få plass på sykehjem.

Dagsrevyinnslaget førte til at Voss formannskap ville ha en orientering fra kommunalsjefen for helse og sosiale tjenester. Så ble det nytt innslag i Dagsrevyen, der både ordfører Hans Erik Ringkjøb (A) og kommunalsjef Kjersti Nordanger ble intervjuet.

På spørsmål om vurderingskriteriene er gode nok, svarte ordføreren at det var en grunn til at de skulle revurderes, og at dette egentlig er under utvikling hele tiden. Det siste er sikkert riktig, men folk både på Voss og andre steder venter at den utviklingen skjer i forkant av behovene. Det skal ikke være nødvendig for en så åpenbart “sykehjemskvalifisert” person som Trygve Styve å måtte bruke Dagsrevyen for å få sykehjemsplass!

Etter at teksten ovenfor var skrevet, hadde NRK Dagsrevyen på fredag et siste innslag om saken.

Det kan virke som om ingenting har skjedd mellom Per Hovdas eldreopprør i 1990 og Trygve Styves sak denne uken. Men det er en forskjell: dokumentasjonen av reaksjonene. Som Styves datter Solgun sier i innslaget: Dette er et veldig sterkt signal til politikerne.
___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.

Én kommentar til “Sykehjemsplass bare for døende?”

  1. Bra innlegg! Men hvor mange slike videosnutter må til for å vekke politikerne til handling, mon tro? Eldre UTEN sykehjemsplass er jo regelen – ikke unntaket, dessverre ?

Det er stengt for kommentarer.