Sykehjem – for beboerne eller for de ansatte?

Sverre Steinsvåg er – ifølge Dagsrevyen – en av landets fremste eksperter på astma og allergi. Det fremgår ikke av reportasjen om han bare driver med forskning eller om han også mottar pasienter. I siste fall får vi håpe han viser mer omsorg for sine pasienter enn han viser for beboerne på landets pleie- og sykehjem.

Hvorvidt det er forsket på om dyr på pleieinstitusjoner har noe for seg, vet jeg ikke. Men praktisk erfaring viser tydeligvis at det har positiv innvirkning på beboernes hverdag, en hverdag som i sin helhet foregår på en institusjon. Jeg blir ganske opprørt over at at en lege så bastant vil nedlegge totalforbud mot dyrehold i institusjoner fordi det kanskje kan være problematisk for ti prosent av arbeidstakere som oppholder seg der åtte timer daglig.

   

_________Besøkshunder i Østfold_____________Sauen Shawn på Rødtvet sykehjem

Den ene reportasjen ovenfor er fra et sykehjem i Attendo-kjeden, som har som mål å ha dyr på alle sine sykehjem. Norlandia-legen Stephan Ore nevner ikke dyr, men skriver i et innlegg i Dagsavisen innledningsvis om “… en kultur der individet står i fokus, der strukturen tilpasses det pleietrengende mennesket og ikke omvendt”.  Vi får håpe det er en slik kultur som vinner frem, og ikke de rigide og firkantete holdningene Sverre Steinsvåg gir inntrykk av å ha.

(Innlegget ble påbegynt 16.11.2017 og fullført 18.11.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no