Listhaug-mani og KrF-brosjyre

I forrige blogg påpekte jeg at uttrykket “sleike imamer oppetter ryggen” er konstruert av mediene, og at Sylvi Listhaug ikke har sagt dette (selv om det hun sa, var nokså nær). Likevel (min blogg blir ikke lest av mange nok!) har det vært nok av referanser til dette uttrykket og påstander om at Listhaug har brukt det. Det gjelder bl.a. Dagsavisen, og jeg synes det er i nærheten av sitatfusk når Arne Strand i kommentaren Knivene kvesses i Dagsavisen “siterer” Listhaug, som “…fyrte .. av et verbalt skudd mot Hareide: «Hareide og andre politikere sleiker imamer oppetter ryggen»”. Hans kommentar ville vært like interessant uten denne feilopplysningen.

Sylvi Listhaug klarte i hvert fall å få medier og politikere til å snakke om akkurat det hun ville de skulle snakke om. Slikt gir seg gjerne etter noen dager, men NRK har holdt det gående. Der har tydeligvis alle instruks om å snakke mest mulig om Listhaug. I Nyhets-morgen mandag 14. august ble utenriksminister Børge Brende intervjuet av Anne Jetlund Hansen. Temaet var bistand til utdanning, og da er det “naturlig” å bringe inn hva Sylvi Listhaug har sagt. Å holde styr på lydklippene med og om Listhaug er åpenbart ikke like naturlig.

Hovedinnslaget med Sylvi Listhaug denne morgenen kom i Politisk kvarter litt senere i sendingen. Programmet er utvidet til 20 minutter i forbindelse med valget. Denne mandagen valgte man å fylle halve sendingen med et intervju der Sylvi Listhaug ikke vil beklage sin ordbruk i debatten med Knut Arild Hareide i forrige uke. Resten av sendingen gikk med til samtale med eks-partilederne Kristin Halvorsen (SV) og Jan Petersen (H) om hvordan de tror dagens partiledere har det, og om valgkampen da de var partiledere.
Ikke-beklagelse og ikke-partiledere – det er topp informasjon før årets stortingsvalg!

Det eneste seriøse bidraget jeg hittil har registrert i valgkampen, er en brosjyre fra Kristelig Folkeparti. Den lå i postkassen mandag, og over åtte A5-sider kan man der lese hva de fem toppkandidatene på Akershuslisten vil arbeide for. hvem som står på Akershuslisten, hva Akershus KrF vil arbeide for, og argumenter for å stemme KrF. Det er forresten ikke helt sant at man kan lese dette, for det er brukt en skriftstørrelse (8 punkt) som folk i min langt fremskredne alder trenger briller og forstørrelsesglass for å tyde. Ekstra utydelig var siden 10 gode grunner til  stemme KrF, der det var brukt en spraglete bakgrunn for teksten. Kan det tenkes av de som har stått for trykkingen (Østfold Trykkeri AS) sympatiserer med andre partier enn KrF?

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig!