Listeriose

Våren er sen, flomfare truer og det er brudd i internettforbindelsen. Men én ting svikter ikke, ser det ut til: Pressens dyrking av Sylvi Listhaug. Som før skrevet: journalistene må ha spist noe som gjør at de er nødt til å skrive om henne. 2. mai var NRK Dagsrevyen til stede da hun besøkte ordføreren i Vardø. I hvilken grad hun kom heldig ut av møtet, avhenger vel av øynene som ser. I mine øyne var ikke årsaken til besøket verdt mer enn en notis. Men NRK Dagsrevyen var der! De har spist noe.

Både i Aftenposten og i Dagsavisen har innslaget blitt kommentert. Aftenpostens gjestekommentator Jan Arild Snoen, skrev under overskriften Den uimotståelige mediedronningen bl.a. dette: “Pressen bør absolutt ikke slutte å skrive om Listhaug. Hun representerer viktige politiske strømninger i det norske folk. Men det er kanskje ikke nødvendig å bite på alle agn hun legger ut, som Vardøstuntet.” I Dagsavisen er også Espen Løkeland Stai i kommentaren Listhaug og sensasjonsjournalistikken kritisk til hvordan mediene løper etter Listhaug. Og Karl Eldar Evang skriver i en twittermelding gjengitt av Dagsavisen: “Jeg vil advare norske journalister om at de lett kan snuble i mikrofonstativene sine og slå seg, når de løper i flokk etter Listhaug.”

Om en måneds tid tar Stortinget sommerferie, og den varer til begynnelsen av oktober. Vi får håpe at både politiere og politiske journalister og kommentatorer bruker ferien til å nullstille seg fra det som forhåpentligvis har vært et unntaksår (“me-too”-saker, Listeriose og annet som ikke har med politiske saker å gjøre) og komme tilbake til virkeligheten igjen.

(Innlegget ble påbegynt 10.05.2018 og fullført 11.05.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no