Bør Petter Northug få herje?

Petter Northug har også hatt en karriere som pokerspiller. Han sluttet med poker etter å ha fått beskjed fra sin sponsor Coop om at det var uønsket.

Overskriften henspiller på en kommentar av Reidar Sollie, leder for Dagsavisens sportsredaksjon, der overskriften var Men la nå gutten herje, da. Han mener tydeligvis at Northug skulle fått lov til å gå skirenn under verdenscupåpningen i Kuusamo sist helg. Jeg kan ikke se at han begrunner det på annen måte enn at Petter Northug er veldig god til å gå på ski når han er i form. Nå viste vel resultatene fra Gålå, der Northug deltok, at formen kanskje er så som så, og at det kanskje ikke spilte noen rolle for norske resultater at han ikke deltok i Kuusamo.

Det jeg stusser over, er den grenseløse støtten til en bølle (Sollie bruker det uttrykket helt til slutt i sin kommentar), og at det er Dagsavisen som står bak. Jeg har nemlig trodd at avisen har et overordnet politisk syn som gjelder alle saker den skriver om. Man kan tenke seg at en tilsvarende stjerne som Northug innenfor næringsliv, politikk, kultur m.m. tok snarveier som var innenfor loven, men utenfor det Dagsavisen ser som moralsk akseptabelt. Vedkommende ville neppe bli omtalt  med samme “la ham nå holde på”-innstilling som i Sollies kommentar.

Aftenpostens presentasjon av Petter Northugs konfliktkarriere 2006-2017. Klikk for å lese.

Aftenposten hadde samme dag som Sollie-kommentaren sto, en oversikt over Northugs bravader de siste 11 årene under overskriften Northug vs. Skiforbundet: 11 år – 11 konflikter. Hverken der eller i Ola Bernhus’ kommentar nevnes at han i 2014 ble dømt til 50 dagers fengsel og en bot på kr 185.000 for fyllekjøring. Grunnlaget for dommen var at han hadde 1,65 i promille, han kolliderte med en rundkjøring i en fart på 80-90 km/t, han stakk av mens kameraten satt skadet i bilen, og han avga falsk forklaring etter ulykken.

Men det er kanskje som Reidar Sollie skriver sist i sin kommentar: “En toppidrettsutøver som oppfører seg som en bølle, må prestere i sporet. Også det vet Petter Northug.” Selv tror meg mest på de som mener at Petter Northug er sendt for å ødelegge skisporten innenfra. Og så undrer jeg meg over den helsides annonsen fra kombinertlandslaget i Dagsavisen 25. november.

(Innlegget ble påbegynt 27.11.2017 og fullført 1.12.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no