Alternative fakta – uke 6


___________________________________________________________________________

Lars West Johnsen i Dagsavisen 3. februar.

AF1 – Kongelig: Besøk av representanter for den britiske kongefamilien bringer frem minner fra barndommen. Dronning Elisabeth var på sitt første besøk til Norge i 1955, og mormor tok meg med til byen for å få et glimt av monarken. Jeg tror vi sto i Bygdøy allé ved Hydroparken, og det jeg husker er ikke dronning Elisabeth, men at mormor pekte på en liten svart klump oppe i ledningsnettet og fortalte at det var blendingslys fra krigens dager. Ellers kan jeg anbefale Lars West Johnsens kommentar Rojale dager i Dagsavisen (les også kommentarene!). Der forteller han mot slutten om Arbeiderbladets (nå Dagsavisen) omtale av en festforestilling i Nationaltheatret da kronprins Olav og kronprinsesse Märtha giftet seg:
___“Den med så megen spenning imøtesette premiere på ___Nationalteatret i går blev en smukk sukses for teatret og de ___agerende, særlig da for hovedrollenes innehavere, Olav og ___Märtha. Da de viste sig i kongelosjen under den blå himmel med ___de blinkende stjerner, gikk det et gisp av henførelse gjennem ___publikum. Men så var det også et syn utenfor det vanlige. De gikk ___oppreist på to ben og beveget sig ved å sette den ene fot foran ___den annen. Hodet var øverst på kroppen og festet til denne ved ___en hals; nesen satt midt i ansiktet”.
Forøvrig er det min mening at kongedømmet bør beholdes i Norge.

oooOOOooo

AF2 – Store drømmer: Aftenposten har lenge hatt en spalte på Si ;D-sidene med tittelen Ungdommen nå til dags, der tilfeldig (?) utvalgte ungdommer blir intervjuet. For en uke siden sto et særlig dyptpløyende intervju på trykk:

oooOOOooo

AF3 – Romersk vri: Twitter-meldingen nedenfor var sitert i Dagsavisen nylig. Det er en morsomhet etter min smak. For å forstå den, må man både kjenne østnorsk talemål og vite noe om hvordan overklassen i Romerriket kledde seg.

oooOOOooo

AF4 – I rustning: I gamle dager var en ridder i rustning helt sikkert en mann. I disse #metoo-tider derimot …

oooOOOooo

AF5 – Forventninger: Anette Trettebergstuen (A) skrev en kommentar i Dagsavisen for et par uker siden under tittelen Kulturpolitikken etter metoo. Der skriver hun bl. a.: “Jeg forventer at den nye kulturministeren gjør det jeg vet at jeg selv ville gjort”. Der tror jeg hun blir skuffet, ettersom Trine Skei Grande ikke er medlem av Bebreiderpartiet, men av Venstre.

(Innlegget ble påbegynt 09.02.2018 og fullført 09.02.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Share