Alternative fakta – uke 52


___________________________________________________________________________

Kråknäsfjärden i Bottenviken, på kysten av Ångermanland

AF1 – Mystisk bilde – halvveis løst: Ved egen og andres hjelp (takk til Jon!) har jeg funnet stedet som er avbildet på bildet som av og til dukker opp på skjermen når jeg skrur på PCen. Det er Kråknäsfjärden i Bottenviken, på kysten av Ångermanland. For min egen del fant jeg det ved å snu kartet med sør opp og finkjemme kystlinjen. De som vil se flere bilder av stedet, kan gå inn på Google Maps (når den røde delen av kompassnålen i høyre hjørne peker nedover, er kartet orientert som på bildet) der man også kan se flere bilder (valg nederst til høyre). Så da er stedet funnet, men spørsmålet om hvordan dette bildet (og andre naturbilder) finner veien til min PC når jeg skrur den på, er fortsatt uløst.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å se Earthrise, Then and Now.

AF2 – Jordoppgang: For femti år siden i går landet Apollo 8 med de første menneskene som hadde reist rundt månen. Bildet av Jorden som stiger opp over Månens horisont ble tatt på denne ferden. Avisen New York Times har lagt ut en film av dette på YouTube, supplert med nyere film av både jordoppgang og -nedgang.

.

.

oooOOOooo

AF3 – Feilparkering: Enkelte yrkesgrupper må nok finne seg i å bli hengt ut mer enn andre.

oooOOOooo

AF4 – Ta toget: Det gjøres mye for å redusere nordmenns bruk av fly og den belastningen på klimaet dette medfører. Ryanair benytter seg av øknomiske virkemidler og legger gebyr på det meste (bagasjelisten kommer i tillegg til 23 andre gebyrer), men selger så billige billetter at man nesten  fly. Kanskje  Gardermoens metode, en form for kjemisk krigføring, er sikrere. Men da må ikke flyplassen utvide mer.

.

oooOOOooo

AF5 – Bloggens verden: I Aftenposten har Mari Grydeland skrevet en kommentar om bloggerbøker. Hun burde holdt seg til å lese denne bloggen, så ville alt sett lysere ut. Sur og grinete – ja, men mørk? Nei!

(Innlegget ble påbegynt 28.12.2018 og fullført 28.12.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no