Alternative fakta uke 5

I lørdagsintervjuet Da tørrpinn møtte gråbein (Aftenposten 20.01.2017) forteller Halvor Hegtun om en spontanspørretime på Stortinget mens Vidar Helgesen var Europaminister. Temaet var distriktsinteresser og EØS-regelverket, og SVs sjarmtroll Karin Andersen (representerer Hedmark fylke) ønsket åpenbart å bringe ministeren i forlegenhet da hun sa:
«Det kunne jo være interessant å høre om statsråden har vært i Nord-Norge, om han har vært oppe i Østerdalen eller i fjellregionen, for å spørre småbedriftene der om noe av det som er problemet».
Helgesens svar lød slik:
«Æ har ikke bærre vært i Nord-Norge, æ e født i Nord-Norge; æ e bodøværing. Vi kjæmpe nu med nebb å klør førr å finn løsningen som vil vær bra førr Nord-Norge som landsdel. Det brenn æ førr, det ska du vite.»

oooOOOooo

Hvis man slår en bok mot et hode og det kommer en hul lyd, er det ikke nødvendigvis boken som er årsak til lyden.
Gammelt jungelord

oooOOOooo

I Dagsavisen 28.01.2017 skriver Geir Rakvaag under overskriften Alternativt nytt bl.a.: “Vel er det ille med Trump, men her i Norge kan vi risikere å bli styrt av Arbeiderpartiet etter neste valg.” Løsrevet fra sin sammenheng og tatt i betraktning at Dagsavisen er det tidligere partiorganet for Arbeiderpartiet, er dette en oppsiktsvekkende uttalelse.

oooOOOooo

I følge Aftenposten skal Arne Hole slutte i avisen. Hvis det betyr at han går av med pensjon, håper jeg han gjør som sin navnebror Arne Strand i Dagsavisen, og fortsetter. Ikke fordi jeg leser Arne Holes sportsreferater, men fordi hans ukentlige spalte Hole in one er helt uunnværlig for oss sportsvegrere. Jeg tar sjansen på å sakse fra spalten 7. januar for å vise hva vi i tilfelle mister.

 

 

___________________________________________________________________________

Share
Skriv kommentar til dette innlegget
Knappen “Publiser” under det du skriver, sender kommentaren til Torgeir, som leser den og legger den ut her – forutsatt at den er saklig og i samsvar med vanlig folkeskikk.

Vil du følge denne bloggen? Registrer deg øverst i spalten til venstre, så mottar du hver lørdag  melding om innholdet i ukens blogg.

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.