Alternative fakta – uke 47___________________________________________________________________________

AF-1: Billig vin: Aften-posten forteller at to flasker vin  i den avgiftsfri butikken på Gardermoen flyplass er nedsatt med kr 100.000 – til kr 165.000. Som den lykkelige eier av Vinsnobbens offisielle håndbok burde jeg spandert en flybillett for å kunne kjøpe i hvert fall den ene av flaskene. I stedet siterer jeg en historie fra bokens innledning, om den gjennomførte vinsnobben Reginald som på en spasertur ble påkjørt bakfra av en varebil som skulle levere vin. Noen flasker ble knust da bilen bråbremset, og så forsvant den. Til politiet kunne Reginald ikke gi noen opplysninger om bilen. “Registrerte De ingenting – en lyd, kanskje, eller en lukt?” spurte politimannen. Reginald konsentrerte seg om øyeblikket da ulykken inntraff. En lukt? Jo, han husket en lukt. Det var faktisk en duft, en vinbouquet. “Finn en varebil,” sa han, “som skulle levere noen flasker 1966 Château Margaux.”

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese artikkelen fra Dagsavisen.

AF-2: Kommunal lyrikk: Geir Rognlien Elgvin har gitt ut en diktsamling med folks sinte brev til Oslo kommune. I lanseringsintervjuet med Dagsavisen sier han bl.a.: “Og på den andre siden står Plan og bygg, som svarer på ethvert brev som om noen har drept katten til saksbehandleren.” Et slikt voldsomt angrep på etaten må selvsagt få svar, som kom etter noen dager. Dette er tydeligvis en viktig sak, siden både kommunikasjonsdirektør Trude Isaksen og kommunikasjonsrådgiver Inger Seim står bak svaret (etatens senior kommunikasjonsrådgiver holdes formodentlig i reserve til enda større oppgaver). For Geir Rognlien Elgvins del får vi håpe han ikke har noen byggeprosjekter i tankene de nærmeste årene.

oooOOOooo

AF-3: Oversett hijab: Hijab er temaet i et av dagens blogginnlegg. Aftenposten har intervjuet 50 kvinner om deres bruk av hijab. Men avisen har ikke intervjuet en eneste mann om hans bruk av herre-hijab! Hvorfor denne diskrimineringen?

Den danske fotballsparkeren Nicklas Bendtner bruker herrehijab. Det gjør også den anonyme hijabisten på bildet til høyre, fotografert i en dagligvarebutikk et sted på Østlandet.

oooOOOooo

  

AF-4: Sak for NOAH: Hva skal et stakkars rådyr gjøre? Det er farlig nok å krysse veien, og nå truer noen med å skyte rådyrene når de spiser. Det er mer enn 75 år siden vi hadde slike tilstander her i landet. NOAH bør kreve at rådyrene i Bærum får samme rettslige beskyttelse som skjærene på Elverum.

oooOOOooo

AF-5: Norsk nordmann fra Norge: Skiløperen Eirik Brandsdal har funnet enda en måte som markerer at han er norsk. Er det dette som kalles norgesplaster?

(Innlegget ble påbegynt 21.11.2017 og fullført 24.11.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no