Alternative fakta – uke 43


___________________________________________________________________________

AF1 – Ukens julehysteri 1: For en uke siden, 19. oktober, mottok jeg en e-post fra Aftenposten, som ønsket å gi meg “den gode julefølelsen” kommende uke. Jeg blir provosert av å få en slik melding mer enn to måneder før jul, særlig når den også demonstrerer at avsenderen ikke har den fjerneste anelse om bruken av og/å på norsk.

oooOOOooo

AF2 – Ukens julehysteri 2: Aftenposten fulgte godt opp senere i uken med et 48-siders annonsebilag om “julebyen Bergen”. Det fremgår av bilagets forside at mens resten av landet feier julen i to-tre uker fra 24. desember, blir den i Bergen feiret i to måneder med start 1. november.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF3 – Listhaug-hysteri: Sylvi Listhaug kom med bok denne uken. Hun har gitt denne bloggen så mye å skrive om at jeg i takknemlighet har laget et annonseutkast som hun kan få bruke gratis – hvis hun får lov av Dagsavisen og Bård Vegar Solhjell.

Klikk på bildet for å lese Bård Vegar Solhjells indirekte anbefalinger.

oooOOOooo

AF4 – NATO-hysteri: NATO-øvelsen Trident Juncture er i gang over store deler av Sør-Norge. Skal vi tro NRKs Rima Iraki, er dette den første NATO-øvelsen i Norge siden den kalde krigen, altså siden ca. 1990. Eller kanskje vi heller skal tro på NRKs Tom Nilssen?

oooOOOooo

AF5 – Halloween-hysteri: Kommende tirsdag feirer man i USA Halloween. I den anledning hadde NRKs utsendte Veronica Westhrin samlet mesteparten av en amerikansk familie (mor var ikke med) på trappen utenfor huset deres for å lære nordmenn hvordan man skjærer et ansikt ut av et gresskar. Denne reportasjen er i klasse med den fra matfestivalen i Stavanger tidligere i år, dvs. bortimot helt innholdsløs.

(Innlegget ble påbegynt 26.10.2018 og fullført 26.10.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no