Alternative fakta – uke 33


___________________________________________________________________________

AF1 – Ny Dagbladet-logo: Dagbladet bør skaffe seg ny logo etter at “avisen” trykket en karikaturtegning – noen vil nok heller kalle det en propagandategning – av Finn Graff, der Israels statsminister er fremstilt som et hakekors, På direkte spørsmål i NRK Kveldsnytt ville Dagbladets politiske redaktør Geir Ramnefjell ikke beklage at tegningen ble publisert. Her i bloggen gir jeg ikke plass til den, men de som vil se den, kan lese Documents oppslag Finn Graff og Dagbladet tråkker over – nok en gang. Også Resett har reagert på tegningen, der er overskriften Avskyelige Dagbladet. Og her er mitt forslag til ny Dagbladet-logo:

oooOOOooo

Slitent termometer.

AF2 – Slitent termometer: Det har vært en varm sommer, og termometeret ved inngangsdøren min er slitent etter å ha vist dagtemperaturer på over 30 grader i et par  uker. Plutselig viste termometeret en temperatur som åpenbart var for lav, og jeg trodde først det var kvikksølvet som var utslitt. Men det viste seg at glassrøret med kvikksølv hadde løsnet i det øverste festet (festebøylen hadde vel utvidet seg i varmen), slik at hele røret skled ned. Nok en konsekvens av global oppvarming!

.

.

oooOOOooo

AF3 – Vannforbruk: Gressplenen her på bruket var gul allerede i juni. Men vi har lojalt latt være å vanne, og håper plenen blir grønn igjen når det har kommet noen runder med nedbør. I den nye strandparken på Kadettangen har gresset derimot vært grønt i hele sommer. Hvordan det har gått til, vet jeg ikke, men det er fristende å vise til hva Maren Esmark fra Naturvernforbundet sa til Budstikka i begynnelsen av august.

oooOOOooo

Babykjøtt tilbys i Remas kjøledisk.

AF4 – Tvilsom grillmat: Det har vært grillforbud over store deler av landet på grunn av  den eksteme tørken. Likevel påstår Rema at ryggstykker av baby(!) er en bestselger. Hvor får de babyene fra? Har Mattilsynet godkjent dette? NOAH interesserer seg bare for dyrs rettigheter, men hva sier mennskerettighetsorganisasjonen Amnesty International? Pakningen med baby-kjøtt har et slags stempel der det står “tastelab”. Der bør noen snarest taste en anmeldelse til politiet.

oooOOOooo

AF5 – Matfestival: I Stavanger var det matfestival i juli. Det ble behørig dekket av NRK Dagsrevyen, og innslaget vil nok sikkert komme i reprise i Norge Rundt, kanskje under tittelen Erlend og Morten spiser sjøpølse, eller …

(Innlegget ble påbegynt 17.08.2018 og fullført 17.08.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no