Alternative fakta – uke 3


___________________________________________________________________________

AF-1: Elver i Italia : Lenge trodde jeg at skiskyting var en skytesport der ski ble brukt som blink – smale langrennsski, som det er krevende (tidligere: vanskelig) å treffe. Nå viser det seg at man skyter på blink, med ski på bena. Nok av det, siste konkurranse i sporten foregikk i Anterselva, og slik hørtes det ut da Kaja Snare i NRK Dagsrevyens sportsdel fortalte at Tiril Eckhoff hadde skutt fortest:

Om det renner en elv forbi skiskytterstadion, vet jeg ikke. Men stedsnavnet betyr “Foran skogen” (oversatt fra tysk Antholz), og er sammensatt av forstavelsen anter (foran) og ordet selva (skog). Dette og en del flere opplysninger  står i Store norske leksikon.

oooOOOooo

AF-2: Israelsk Giske-sak: Giskesaken i Bebreiderpartiet og tilsvarende saker i de fleste andre partier har fått stor oppmerksomhet i norske medier den siste tiden. De har slikt i andre land også. Dagsavisens Roger Hercz forteller om en israelsk variant, der statsminister Netanyahu og hans sønn Yair er involvert:

Fra Roger Hercz’ artikkel “Sex, løgner og lydopptak” i Dagsavisen 11. januar. De som er interessert i israelsk innenrikspolitikk, må klikke på teksten for å lese hele artikkelen.

oooOOOooo

AF-3: Ansikt til ansikt: Med fare for å bli et slags hovedorgan for omtale av hijab, niqab og andre spesielle hodeplagg, gjengir denne bloggen en notis fra Resett, som igjen refererer et Facebook-innlegg av det danske folketingsmedlemmet (Socialdemokraterne) Mattiass Tesfaye. Oppslaget i Resett hadde denne overskriften:

Den som lurer på hvorfor han “tygget litt”, må klikke for å lese hele artikkelen.

oooOOOooo

AF-4: Tiddelibom: Nedbøren sist mandag og natt til tirsdag medførte til sammen tre timer og ti minutters kjøring med snøfreser her på bruket. Til slutt så det ut som på bildet nedenfor. For ti år siden gikk dette unna på ett og et halvt minutt. Klikk på bildet for å se filmen som viser dette (filmen var også en del av innlegget Det er ingenting i verden så ille som sne for snart ett år siden).

Ferdig ryddet gårdsplass på Langset 16. januar 2018. Klikk på bildet for å se snøryddingen 6. januar 2008 (samme maskin og maskinoperatør).

oooOOOooo

AF-5: Sesongvarer: Biltema var utsolgt på tinesalt i januar. Det får meg til å tenke på kolonialhandleren et sted på Sørlandet, der folketallet økte markant i sommerferien, og butikken stadig var utsolgt for hvetemel. En av kundene spurte kjøpmannen hvorfor han ikke tok inn mer hvetemel. Han svarte (skal høres på sørlandsdialekt) : “Å nei, det nytter ikke det, det går bare ut igjen!”

(Innlegget ble påbegynt 19.01.2018 og fullført 19.01.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no