Alternative fakta – uke 28

 ___________________________________________________________________________

AF-1: Kulturprisnavn: I forrige utgave av bloggen gratulerte jeg de fem mottakerne av Anders Jahres kulturpris. De var også omtalt på NRKs nettsider i en artikkel av Stine Traaholt, men der var dessverre to av navnene feilstavet (både i billedtekst og brødtekst), det ene slik at prismottakeren hadde skiftet kjønn. Etter en uke var dette ikke endret. Hvilke navn som var feilstavet, og om de senere er blitt rettet, kommer i neste ukes blogg.

oooOOOooo

AF-2: Villkjøring med buss: Mange har sikkert lest om og sett videoen

av bussjåføren som kjørte på feil side av en rundkjøring i Sandvika og holdt på å  kollidere med en møtende bil. Budstikka har intervjuet bussjåføren, og det er interessant lesing. I kommentarfeltet under intervjuet (les kommentarfeltet fra bunnen og oppover)står to lesverdige kommentarer fra bussjåførene Torill Judith Elise Westerby og Finn Arne Cokken Solberg.

oooOOOooo

AF-3: Grove i munnen: Det tok litt tid før reportere i ymse medier følte seg helt fri til å uttale navnet på Trollpikken, fjellformasjonen i nærheten av Egersund som ble utsatt for hærverk og deretter reparert. Friidrettsutøver Isabelle Pedersen og NRKs reporter Hans Andreas Solbakken har ingen slike blygsler.

oooOOOooo

AF-4: Almedalsveckan og Arendalsuka: Det hersker en viss uenighet mellom et par av Aftenpostens kommentatorer om den svenske Almedalsveckan eller den norske Arendalsuka kom først. Her er uenigheten og Wikipedias svar (klikk på illustrasjonen for å få større tekst):

oooOOOooo

AF-5: Klatrerdrama: Denne bloggen benytter seg nå av samme teknikk som Budstikka på nett for å få leserne til å klikke på overskriften og lese den dramatiske historien.

oooOOOooo

AF-6: Fortsatt krav om bilvask: NRK holder fast på at forurensede biler, med andre ord skitne biler,  er en miljøfare. Her er nyhetsmeldinger hentet fra Østlandssendingen (radio og TV) og Dagsnytt i perioden 29. november i fjor til 6. juli i år, ved nyhetsoppleserne Anette Holt Hanssen, Maria Nakken, Henriette Mordt og Øzgur Tufan.

___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig!