Alternative fakta – uke 23


___________________________________________________________________________

AF1 – Skisport 1: Det har vært lunt her på bruket de siste par-tre ukene. På det varmeste sto det plutselig et par barneski av merket Madshus og et par skistøvler ved husveggen – like ved gradestokken som viste 34 varmegrader. NB! Bildet er ikke arrangert!

oooOOOooo

AF2 – Skisport 2: Ståle Solbakken har mottatt Annette A. Thommesens hederspris. Dagsavisen har intervjuet ham i sakens anledning, og han sier bl. a.: “Jeg gleder meg til Northug nå gir seg …”. Kloke ord!

oooOOOooo

AF3 – Anonymisert: Det er ikke lenger så populært å dra til Syria for å hjelpe IS. Noen av de som dro, ønsker seg hjem, andre risikerer å bli sendt hjem. TV2 omtalte en av de siste på sine nettsider, og omtalen er blitt omtalt (dette blir komplisert) av Document.no. Klikk på bildet nedenfor for å lese hva Øyvind Thuestad skrev der.

oooOOOooo

AF4 – Tids- og temperaturforskjell: Det er 53 dager og ca. 20 grader Celsius mellom dagens dato og dagen bildet nedenfor ble tatt (16. april) av årets siste rest av snø her på bruket.

 

oooOOOooo

AF5 – Ansettelsesreglement: Fra Allistair Cookes (1908-2004) Letter from America gjengir jeg hva han i mai 2000 fortalte om nye regler i et amerikansk flyselskap for 65 år siden, i 1953: “Et av de store flyselskapene kunngjorde en ny bedriftsfilosofi (policy). Selskapet ville si opp alle flyvertinner på deres 32-årsdag, og dermed tilføye alder til “de andre veletablerte kvalifikasjonene: attraktivt utseende, behagelig vesen, orden, sivilstatus ugift” (attractive apperaence, pleasant disposition, neatness, unmarried status) – som vanligvis finnes 100 prosent hos unge kvinner.” Men dette var før medlemmene av kvinnegruppa Ottar var født …

(Innlegget ble påbegynt 08.06.2018 og fullført 08.06.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no