Alternative fakta – uke 20


___________________________________________________________________________

Bæringen 3/2018

AF1 – Motedrikk: Årets produkt er tydeligvis saft. Under 17. mai-arrangementet i Løkkehaven solgte både Sandvika museum og Røde Kors-huset saft fra sine serveringsdisker. Og nå tilbyr Bærum kommunes propagandaavis Bæringen saft på St. Hansaften.

.

.

.

oooOOOooo

AF2 – God mot dyra: I “gamle dager”, trolig for et par tiår siden, var det en årlig foreteelse at trafikken på E18 bremset ned og sto stille mens en andefamilie krysset E18 like nedenfor min ringe bolig. Nå er trafikantene mer hensynsløse, men politiet tok seg av saken ved Nesbru denne uken, forteller Budstikka. Det har nok noe med trafikksikkerhet å gjøre, for en gåsefamilie i kollektivfeltet kan lett trekke bilførernes oppmerksomhet bort fra kjøringen. Men det viser også en side av politiets arbeid som ikke alltid kommer frem i lyset. Og jeg blir rørt.

Gåsemor og to unger fikk politieskorte på E18 – til og med av en sivil politibil. Innfelt: På trygg vei mot sjøen etter redningsoperasjonen.

oooOOOooo

AF3 – MDG og #metoo: Det er mye jeg ikke skjønner med Miljøpartiet De Grunne. I Aftenpostens omtale av partiets nylig avholdte landsmøte dukket opp enda en sak. “Jubileumsmiddagen er vedtatt å være alkoholfri, som et metoo-tiltak” sto det. Den #metoo-kampanjen jeg kjenner til, har ikke med alkohol, men med andre “nytelsesmidler” å gjøre.

oooOOOooo

AF4 – Sidemål: Sist i eit svar på ein kronikk av Leonard Ibsen om sidemål skriv Magne Aasbrenn, leiar i Noregs Mållag: “Sjølv i Ibsens Bærum er det 1885 skattebetalarar som vil  ha skattemeldinga på nynorsk.” Eg er ein av dei. For lenge sidan var eg tilsett i nynorskforlaget Det norske Samlaget, der eg skreiv nynorsk kvar dag (men fekk bruke mitt eige talemål). Då ville eg sjå om avkryssinga “Ønsker selvangivelsen i annen målform” verka, og det gjorde den – etter eit par år. Endringa til nynorsk har gitt meg gleder eg ikkje tenkte på då eg kryssa av, m.a. å returnere brev som Bærum likningskontor hadde skrive på bokmål til meg. Etter lov om målbruk i offentleg teneste skal mottakarens målform brukest når ein kjenner den, så brev til meg skulle vore på på nynorsk. Er det noko likningsfunksjonærar i Bærum set pris på, så er det å få omsetje eigne brev til nynorsk. Som bonus fekk eg lengre svarfrist, for den gjeld frå mottakingsdato for det gyldige brevet.

oooOOOooo

AF5 – Astronomi: Aftenposten gjenga for et par uker siden en NTB-melding, der det fremgikk at Månen kan ha problemer med å kontrollere konsumet av alkohol.

Klikk på bildet for å få teksten i bedre leselig størrelse.

(Innlegget ble påbegynt 18.05.2018 og fullført 18.05.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no