Alternative fakta 42/20

___________________________________________________________________________

Lenke i Resett 20. oktober 2020.

AF 1: Sylvi, da! Klippet til høyre er fra Resett, og gir grunn til å spørre (forutsatt at Resett har sitert riktig): Hva er det Sylvi Listhaug driver med? Å antyde at Erna Solberg har drevet med halshugging i Frankrike, er vel å gå litt (for) langt?

֎֎֎

Dagsavisens forside 12. oktober 2020. Klikk for større bilde.

AF 2: MDG. Damen som prydet Dagsavisens forside mandag (til høyre), vil inn på Stortinget som representant for Oslo. Hun har derfor valgt å stå frem med en sak som er en sikker vinner der: å holde “bønda” (= de som ikke bor i Oslo) ute av byen. Som det klart fremgår, tilhører hun Miljøpartiet De Grusomme / Griske.

.

.

֎֎֎

Resett-lenke 20. oktober 2020.

AF 3: PC-service. Presidentvalgkampen i Sambandsstatene (det pågår – som kjent? – også en kongressvalgkamp der) antar stadig mer bisarre former. Nå har det blitt et spørsmål hvordan den ene kandidatens sønn vedlikeholder utstyret på sitt hjemmekontor (hvis Resetts lenke gjengir saken riktig).

.

.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 18. oktober 2020.

AF 4: Lokalnytt.  For Budstikka (tidligere Asker og Bærums Budstikke) spiller det liten rolle om en nyhet ikke er helt fersk, bare den er lokal. For nyheten om at Fridtjof Nansen har fått fredsprisen, handler vel om Nobels fredspris for 1922, og ikke om at Nansen (som var bæring, han bodde på Lysaker) har fått den posthumt?

.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 21. oktober 2020.

AF 5: Elbil.  Det har vært nevnt her i bloggen for et par år siden, men gjentas slik at også Budstikka får det med seg: Fordeleren hører hjemme i en bensinmotor, og finnes ikke i en el-bil (og kan derfor ikke fjernes).

֎֎֎

Budstikkas nettavis 17. oktober 2020.

AF 6: Hærverk.  Budstikka kan gjerne være litt mer presis med tidsangivelsene i sin nettavis. Eller kanskje er de som bor i avisens nedslagsfelt, så ondsinnede at de begår hærverk etter at noen er rammet av brann?

֎֎֎

Budstikkas nettavis 16. oktober 2020.

AF 7: Bading forbudt.  “Badegjester” er (tror jeg) den lokale betegnelsen på folk som har hytte langs Vestfolds kyst, men ifølge Budstikka (til høyre) finnes de også i Bærum (Rolfsbukta ved Fornebu). Vi får håpe badegjestene blir fjernet på en skånsom måte, ellers blir det vel enda et oppslag om vold i Bærum.

֎֎֎

AF 8: Tabuord.  Det er høy stemning i enhver redaksjon når man finner et påskudd til å bruke de første stygge ordene man lærte som liten, og som man ikke fikk lov til å bruke da. Dette gjelder åpenbart også for overskriftsmakerne i Budstikkas nettavis (nedenfor).

Budstikkas nettavis 16. oktober 2020. Legg merke til at det står “toalettet”, ikke “do”, “dass” eller “driter’n” (der fikk også bloggeren brukt noen ord som er litt ureglementerte!).

(Innlegget ble påbegynt 22.10.2020 og fullført 22.10.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no