Alternative fakta 38/20

___________________________________________________________________________

Rolf Presthus’ skattelov er tillagt Rolf Presthus (1936-1988), som var finansminister i Kåre Willochs regjering 1981-1986.

AF 1: Skattelov. Rolf Presthus var finansminister i Willoch-regjeringen, og ble noe så sjeldent som en populær finansminister. Noe av årsaken til det kan ha vært hans uhøytidelige innfallsvinkel til finansspørsmål, som f.eks. hans skattelov (her sitert etter hukommelsen): “Hvor mange penger har du? Hvor er de? Når kan vi hente dem?”

.

.

֎֎֎

Aftenposten 26. juni 1970. Bare syv av de 17 som stemte mot, var fra Senterpartiet. Klikk for å lese.

AF 2: EEC-vedtak. Det er i dag 48 år siden folkeavstemningen om norsk medlemskaap i EEC (se dagens innlegg Folkeavstemning). To år tidligere hadde Stortinget vedtatt med 132 mot 17 stemmer å oppta forhandlinger med EEC med sikte på fullt medlemskap. Dette var hovedoppslaget i Aftenpostens morgenutgave dagen etter vedtaket.

.

֎֎֎

Fra Budstikka 17. september 2020.

AF 3: Vestkanten 1. Her vest for hovedstaden ligger nivået for såkalt “tilbudspris” noe høyere enn andre steder. Derfor kan det lett ha vært kø utenfor bilforhandleren (navn oppgis ikke, dette er en reklamefri blogg) som i en Budstikka-annonse tilbød Jaguar-modellen EV-320 Limited Edition til bare kr 599.900 (kampanjepris).

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 26. juni 1920. Klikk for å lese.

AF 4: Vestkanten 2. For hundre år siden var forholdene her vest for hovedstaden svært rurale, for ikke å si bondske. Det fremgår av datidens annonser på siste side av Asker og Bærums Budstikke 26. juni1920, der en annonse om en grisunge har forvillet seg inn blant mer soignerte annonser som tilbyr arbeid for en “grei kvinde”, en “flink landspike” og en “paalidelig gut”.

֎֎֎

Resett 30. august 2020. Klikk for å lese.

AF 5: Pøbel og ramp. “Pøbel-ungdom” i overskriften til høyre – kan det være slike som forgjengerne til dagens Rødt-politikere omtalte som “silkeramp”? Så vidt jeg kan se, har ikke Rødt-politiker Reza Rezaee tatt til motmæle mot oppslaget i Resett, noe jeg tolker dithen at Rødt (med hjelp fra Resett) har oppdatert sitt politiske vokabular.

֎֎֎

Den enkle kontorbygningen der NBIM holder til.

AF 6: NBIM. Alle bloggens lesere er selvsagt fortrolige med forkortelsen NBIM. For de som ikke uten videre kjenner den, kan det her opplyses om at den står for Norges Bank Investment Management, bedre kjent som Oljefondet (Statens pensjonsfond utland). Til bankens engelsk-jålete(?) ledelse går dette tipset: Ved å bytte ut “Norges” med “Norwegian” kan forkortelsen beholdes, mens navnet blir helt engelsk. Dette må være en sak for Nicolay Tangen, som sikkert behersker engelsk etter å ha bodd i Storbritannia siden 1992.

(Innlegget ble påbegynt 24.09.2020 og fullført 24.09.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Share