Alternative fakta 33/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Epleplukkedagen 2020 . Nedtellingen til årets eplehøst er i gang: Epleplukkedagen er lørdag 12. september. Årets avling ser ut til å bli liten (200-300 kilo?), så Saftfabrikken har kapasitet til å presse medbrakt frukt, som nevnt i forrige utgave av bloggen.

֎֎֎

AF 2: Massed Pipes & Drums parade. På leting etter noe annet på YouTube kom jeg over opptaket nedenfor. Det interesserte meg av to årsaker. For det første tror jeg tempoet og skrittlengden er omtrent den samme som når jeg går med rullator til Sandvika. For det andre fikk jeg lyst til å invitere disse skottene (eller en tilsvarende, kanskje litt mindre gruppe derfra) til å kaste glans over 17. mai-feiringen i Gamle Drammensvei neste år. Deler av strekningen ble behørig gått opp i år.

֎֎֎

NRkS programoversikt fredag 14. august. Klikk for større bilde.

AF 3: Elvis. Som kjent: alle rykter om at Elvis Presley er død, er sterkt overdrevne. Det er riktignok noen år siden han sto på scenen, men NRK forhåndsannonserte hans store comeback, som kanalen sendte sist fredag (fikk ikke sett programmet). Hør Elvis-låten som legen sikkert tenkte på (1. vers) da han feilaktig oppga hjertesvikt som dødsårsak.

֎֎֎

Dagsavisen 15. august 2020. Klikk for leselig størrelse.

AF 4: Oppdatering. “Hvis Gud og Bill Gates vil” er dataverdenens parallell til Insh’Allah. Denne uken ville ikke Bill Gates at denne bloggen skulle komme ut, aå han satte i gang en “oppdatering” av Windows 10 (“oppdater og slå av” da jeg skulle slå av PCen). Tidligere har det medført at jeg ved neste start har måttet slå av med bryteren etter første forsøk, men på forsøk nr. 2 har alt virket som normalt. Denne gangen var det tilsynelatende umulig å logge seg på, men i motsetning til Bill Gates  mente åpenbart Gud at bloggen burde komme ut, så jeg fant en løsning. Jeg tror ellers at det finnes et eget sted i Helvete for de som driver med oppdateringer. Det kommer jevnlig varsel om “oppdatert versjon” av WordPress, som denne bloggen lages i. Jeg oppdaterer aldri før dagen etter at ukens blogg er lagt ut, etter en svært dårlig erfaring for et par år siden.

֎֎֎

AF 5: Ung fører. Når barn rømte hjemmefra tidligere, var det vanligvis til fots. Ifølge Budstikkas nettavis bruker de nå helikopter, ser det ut til.  Men dette er jo vest for Oslo, hvor både barn, ungdom og unge voksne ser litt rundt på reglene …

Budstikkas nettavis 7. august 2020.

֎֎֎

AF 6: Navngitt coronist. Ikke mye diskresjon i Budstikka når det gjelder corona-smitte, selv om avisen ikke oppgir fornavn. Men ifølge gule sider og andre nettbaserte telefonkataloger er det ingen i Asker som heter Person. Kanskje den smittede ikke har telefon?

Budstikkas nettavis 15. august 2020.

֎֎֎

AF 7: Mye kalkun. Moderat pensjon på 135 millioner!? Det skal jeg nevne for NAV, som utbetaler min pensjon. Hvis den avtroppende sjefen for Equinor (tidligere Statoil), Eldar Sætre, får alt utbetalt den dagen han blir pensjonist, har han nok til en 700.000-kroners kalkun (Statoils USA-standard) annenhver dag i et år, og har dessuten et romslig beløp å betale kokken(e) med. Advokater, derimot, må arbeide 116 timer (som advokat) for å kunne kjøpe en slik kalkun, og enda lenger for å betale for tilberedningen.

Resett 12. august 2020.

 

֎֎֎

Resett 13. august 2020.

AF 8: Stengt by. Raymond Johansen truer nå åpenlyst med å stenge Oslo (som antydet i Alternative fakta 32/20), en oppfølging av hva Miljøpartiet de grusomme (MDG) har forsøkt på i flere år. Resett-artikkelen sier ikke noe om hvorvidt Oslos befolkning får lov til å slippe ut …

֎֎֎

Taushet preger Abid Rajas valgkamp, ifølge Resetts overskrift 13. august 2020. Følger Resett bare med på hva nåværende Venstre-leder, Trine Skei Grande, holder på med?

AF 9: Venstre. Det skal velges ny leder i Venstre og i USA. Det er mitt inntrykk at NRK bruker omtrent like mye tid på de to valgene, Etter samtaler med valgkomiteen (den i Venstre) uttalte Abid Raja og Guri Melby seg, og ga indirekte uttrykk for sin vurdering av komiteens betydning:

(Innlegget ble påbegynt 18.08.2020 og fullført 21.08.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no