Alternative fakta 30/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Bærumssangen 2020. Blogglesere som hoppet over å lese innlegget Bærumssangen 2020 – avstemning, får her anledning til å rette opp feilen. For enkelthets skyld: gå gjerne direkte til bloggerens veiledning om avstemningen. Den er helt upartisk!

֍֎֎

Resett .22 juli 2020. Klikk for å lese det som er tiltgjengelig.

AF 2: Lønnsomt lune. Som opplyst  under Om denne bloggen (menylinjen øverst, lengst til venstre) er denne bloggeren en negativ sutregubbe (det fremgår vel også av resten av bloggen), og gledet seg derfor over overskriften ovenfor i Resett. Men den er merket “Plussaker”, som ikke betyr at den har med landbruk å gjøre (pluss-aker), men at den er en “pluss-sak” som er forbeholdt abonnenter – eller “skjult bak betalingsmur” som det ellers heter i Resett. I det lille som er tilgjengelig for alle, får man ikke vite stort mer enn i overskriften. Men ved å google overskriften, fant jeg artikkelen Surpomper lever lengre og tjener mer i iTromsø, og der var lenke til originalen, Why it pays to be grumpy and bad-tempered, på BBCs nettsider. I dette tilfellet: En ikke bare negativ, men også triumferende sutregubbe!

֍֎֎

Resett 23. juli 2020. Klikk for å lese.

AF 3: Utslippsstatistikk. Debattinnlegget Byrådets hemmelige bløff av lederen for Oslo Unge Venstre, Hanna Lein-Mathisen, er bakgrunnen for Resett-oppslaget til høyre, der teksten er skrevet av”kontrollinstansen” faktisk.no. Som kjent har “Miljø”-partiet de gale/grunne/grusomme (stryk det som ikke passer, hvis det er noe) sittet i byråd i Oslo siden 2015. De utslippene som har gått opp i Oslo, har gått ned på landsbasis. Dette faktum kan tyde på at det kan være best for miljøet at man  sikrer seg mot at enkelte politiske partier får for stor innflytelse på rikspolitikken.

֍֎֎

Dette er ikke en terrorist. Klikk på bildet for å høre Odd Børretzens mening om måker.

AF 4: Dyrevern. Hva skal vi med Dyrebeskyttelsen eller Mattilsynet (har også ansvar for dyrevelferd) når vi har Resett? I skarp kontrast til Odd Børretzen (se billedteksten) taler Resett måkenes sak under overskriften Dyrevernsorganisa-sjon: Mediene må slutte å fremstille måker som «terrorister».

֍֎֎

Document 22. juli 2020. Klikk for å lese.

AF 5: Twitter. Alarmerende nyheter i Document (til høyre). Ikke om davidsstjernen, men om Twitter. Innholdsfortegnelsen for denne bloggen legges ukentlig ut på Twitter. Kan det fortsette?

֍֎֎

Resett-lenker 19.juli 2020.

AF 6: Byksing. At Resett har et forbedringspotensial når det gjelder språk (jeg kunne ertet språknerdene ved å skrive i forhold til språk), anses som dokumentert i denne utgavens innlegg Resett-språk og KIFOgså når det gjelder språklig konsekvens, har Resett forbedringsmuligheter. Jimmie Åkesson bykser frem, mens Donald Trump bykser fram. Men de bykser, de fosser ikke, slik det pleier å stå i MSM (mye brukt Resett-forkortelse,  som står for det rotnorske uttrykket Mainstream Media).

֍֎֎

Budstikka 28. juli 2020. Klikk for å lese (kanskje bare tilgjengelig for Budstikka-abonnenter).

AF 7: Brobygging. Sjåføren som kjørte vogntoget på bildet til høyre, har åpenbart gjort en feil. Det har også Karianne Steinsland og/eller Bror Remen i innledningen til nyhetsmeldingen om saken i Budstikka (med min utheving): “Mandag kveld kl. 2220 fikk politiet melding om at et vogntog hadde kjørt i brua som går under E18 til Kadettangen i Sandvika. Heldigvis har de to ikke ansvar for brobygging på veinettet. Det ville blitt dyrt, særlig ved kryssing av elver (bro under Glomma?).

֍֎֎

AF 8: Butikker. De siste årene har jeg hatt min faste handlerunde hver fredag for etterfylling av dagligvarer, mest mat. Etter at jeg fikk kjøreforbud p.g.a. slag, har jeg hatt god hjelp  til å komme meg til min faste butikk og ikke minst hjem igjen med varene, av en som handler samme sted og vanligvis til samme tid som meg. Da jeg i forrige uke hadde bestilt mine dagligvarer på nett for levering hjemme, sendte jeg deformelding til min “hjelpesjåfør”om at jeg ikke trengte transport, og fikk straks et treffende svar som samtidig var en kommentar til den underlige meldingen som avsluttet netthandelen (klikk for leselig størrelse nedenfor):

 

(Innlegget ble påbegynt 30.07.2020 og fullført 31.07.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no