Alternative fakta 3/20

___________________________________________________________________________

AF1 – Reaksjon på avbrytelse: Etter bruduljene p.g.a. hjemhentingen av den terrorsiktede IS-kvinnen og hennes barn fra Syria, ble Frp-leder Siv Jensen intervjuet av Atle Bjurstrøm i NRK Dagsrevyen. Som vanlig var intervjuet preget av avbrytelser – i hvert fall til å begynne med. Det hadde vært én avbrytelse før dette klippet begynner:

“Endelig!” utbrøt jeg høyt for meg selv da jeg så dette. “Endelig en politiker som reagerer mot ikke å få snakke ferdig!” Men det har neppe noen virkning, avbrytelser er Dagsrevyens stil. Eksempler har stått her i bloggen 15.06.2017, 26.10.2018 og 10.05.2019.

oooOOOooo

AF2 – For abonnenter i Israel: Rett før sabbaten blir det plass til en spesialnotis for bloggens abonnenter i Israel. De vet det neppe, men i dag er det Antonsmesse til minne om eremitten Antonius den store i Egypt, som grunnla det første kristne kloster i 356. Tilknytningen til Israel, eller rettere sagt til jødisk tro, er at han på primstaven ble avmerket med en gris, for djevelen ville friste Antonius til å spise svinestek. Han motsto fristelsen.

oooOOOooo

AF3 – Sjømaritimt:  Bloggens lesere må ha meg tilgitt at utklippet ovenfor har blitt liggende helt siden høsten 2017. Men kanskje det snart kan dukke opp en ny mulighet til å se kulturfenomenet verneverdige skipsfartøy ved Nordre Akershus kai.

oooOOOooo

Annonse i Aftenposten 30. juni 2019.

AF4 – Annonsespråk 1:  Boligannonsen til høyre har med hensikt ligget på vent, for jeg ønsker ikke at bloggen skal fungere som annonseorgan. Den følger opp språket i forrige notis med det spektakulære boligannonsenorske uttrykket sjøluften fra fjorden.

oooOOOooo

Annonse i Aftenposten 6. desember 2019. Klikk på bildet for å se mine merknader til språket.

AF5 – Annonsespråk 2:  En helsides annonse i Aftenposten koster vel fortsatt noen kroner. Da er det merkelig at et hotell setter inn en annonse med så mange språklige feil og tvilsomheter som den til høyre. Jeg har satt rød ramme rundt det jeg synes avviker fra standard norsk, og har kommentert avvikene i en egen fil.

oooOOOooo

Annonse i Aftenposten 9. januar 2020.

AF6 – Annonsespråk 3:  Av natur er jeg nokså diktatorisk og herskesyk, og kunne godt tenke meg et forbud mot å bruke engelske ord i norsk tekst. Sensuren skulle i så fall fjerne all engelsk, men først etter at annonsen var klargjort i avisen, slik at innrykkeren måtte betale full pris. Annonsen til høyre er et eksempel på resultatet av en slik sensur. Originalen inneholder bl. a. firmanavnet …

.

oooOOOooo

Annonse i Aftenposten 19. desember 2019.

AF7 – Annonsespråk 4:  Annonsen til høyre er i sin helhet på engelsk, og sto i Aftenposten i desember. Likevel ville den trolig passert sensuren som er beskrevet i forrige notis fordi språkvalget her er godt begrunnet: Det er annonse for en engelsk avis.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF8 – Uforståelig poeng:  Nok en gang må jeg krype til korset og be om hjelp til å forstå poenget i en Bizarro-tegning, der jeg tror noe har gått tapt i oversettelsen.

oooOOOooo

Theodor Kittelsens tegning “Pesta i trappen”.

AF9 – Hets, hat og rasisme:  Karine Haalands innlegg Anmelder Theodor Kittelsen for isl@mofobi sto i Document i juni i fjor, men er fortsatt like aktuell.

.

.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 16.01.2017 og fullført 16.01.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no