Alternative fakta 21/19

___________________________________________________________________________

Dagsavisen 22. mai. Klikk på bildet for å lese artikkelen.

AF1 – Klima-“streik”: Den foreløpig mest dustete uttalelsen (uparlamentarisk uttrykk, men jeg finner ikke noe mer treffende) i tilknytning til dagens klima-“streik” kommer fra Gaute Eiterjord , leder for Natur og Ungdom. Han blir spurt om eksamen kan hindre noen i å delta i “streiken”, og svarer (med min utheving) at det er “… mange som ikke har eksamen og andre som vil slutte seg til streiken etter eksamen.” De skal altså “streike” etter arbeidstidens slutt, noe jeg ser som meningsløst. For ordens skyld: Jeg tar ikke stilling til “streikens” tema. Men jeg tror kanskje han er litt partipolitisk vridd eller sitert i Dagsavisens overskrift.

Klikk på bildet for å lese teksten og være vel forberedt til jul.

AF2 – Snart jul: Som det fremgår av kalenderen, er det i dag bare syv måneder igjen til julaften. For hysterikerne er det med andre ord tid for å begynne å se over utstyret. Resett var tidlig ute, og kunne allerede søndag minne om at julegavesesongen starter tidlig.

.

.

.

oooOOOooo

Seidmennene på Skratteskjær (Halfdan Egidius). Klikk på bildet for å lese teksten fra Snorre.

AF3 – Sjaman-håndtering: Det er en viss tradisjon i norsk historie for hvordan kongen håndterer sjamaner. Aftenposten skriver om dette uten direkte å antyde at kong Harald bør gjøre som en av sine forgjengere, Olav Tryggvason (konge 995-1000). Han fikk trøbbel med noen seidmenn på Karmøy, og gjorde forholdsvis kort prosess.

.

oooOOOooo

AF4 – Sjaman-forklaring: Aftenpodden-deltaker Sarah Sørheim har forholdsvis ny jobb som nyhetsredaktør i NTB, og hun har små barn. På vei til levering i barnehagen kom hun og barna forbi journalister som ventet på prinsessen og sjamanen. Dette er hva hun fortalte i Aftenpodden 16. mai:

oooOOOooo

AF5 – Ikke engelsk, men …: Om oversettelser faller innenfor Sarah Sørheims arbeidsansvar i NTB, vet jeg ikke. Det er i hvert fall litt å gjøre der på det området. Warehouse betyr ikke det man lett kan tro ved første øyekast. En engelsk versjon til venstre, Resetts gjengivelse av NTB-meldingen i midten (de lot seg lure) og Aftenpostens versjon til høyre (de lot seg ikke lure).

   

oooOOOooo

Klikk på servietten for å lese tekstehn.

AF6 – Godkjent serviett: På bloggen som kom ut 17. mai, skrev jeg om den usmakelige ideen å bruke servietter som er laget som flagg. Sandvika museum Lofthe hadde fått tak i festservietter som jeg synes passet på nasjonaldagen. Der er to vers av nasjonalsangen trykt på servietten. De var billige også – “3 for 2” – det er vel derfor bare to av de tre versene man pleier å synge, er med. Av en eller annen grunn har produsenten valgt første og nest siste vers.

oooOOOooo

AF7 – Lakseberget-båtplass: En av Langsets båtplasser på Lakseberget har blitt ledig for utleie. Spre gjerne ryktet om dette! Interesserte kan ta kontakt pr. e-post til bloggen.

(Innlegget ble påbegynt 23.05.2019 og fullført 24.05.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no