Alternative fakta 10/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Ansiktshår: Dagsavisen har begynt å interessere seg for ansiktshår hos menn, og spurte i en overskrift tirsdag: “Hva betyr egentlig delbart”.  Pussig nok valgte de å illustrere saken med et bilde av Trond Giske, som ikke har delbart, men helskjegg.

.

.

 

.

oooOOOooo

AF2 – Sykkeltilbud: Et dansk reisebyrå tilbyr opphold med to overnattinger på Rauland Høgfjellshotell for kr 1329,-. Tilbudet, som sto avertert 2. mars, omfatter også gratis lån av sykler. Det er et godt tilbud, for det er bare fire mil til Rjukan med bl.a. museet på Vemork, og veien blir både brøytet og strødd nå i vinter. Eller man kan slenge slalåmskiene på bagasjebrettet og sykle de to kilometerne ned til Rauland skisenter, som har et rikt løypetilbud.

oooOOOooo

Klikk på bildet for være med på kjøreturen fra Bærum rådhus til Sandvika Storsenter torsdag 7. mars 2019 i halvett-tiden.

AF3 – Bussparkering: Torsdag var det et arrangement for skoleelever enten i Bærum kulturhus eller i Sandvika kino. De var mange, enten en hel skole eller et klassetrinn fra flere skoler, og de kom i buss. Elleve busser sto fra inngangen til Sandvika Storsenter nesten til Rådhuset, og for annen trafikk var det lite fremkommelig. Heldigvis var det ingen utrykningskjøretøyer som trengte å komme raskt frem, men bussparkering på den måten er vel ikke helt forsvarlig?

oooOOOooo

AF4 – Uteservering: De yngste beboerne her på bruket fant ut at de ville starte uteserveringen ekstra tidlig i år. Jeg er spent på åpningstidene, hva som står på menyen og – ikke minst – prisene.

oooOOOooo

Klikk på utklippet for å få det i leselig størrelse.

AF5 – Ridende rytter: Sist fredag lanserte jeg den opplagte vinneren av norsk finale i Melodi Grand Prix. Dagsavisen behandlet samme sak dagen etter, med tre overraskende momenter. Det ene er hvem de tror vil vinne. Det andre er at de anser Melodi Grand Prix som kultur, og til og med markerer det med en stor, rød pil. Det tredje er overskriften. På siden Språket vårt  i Aftenposten samme dag skriver Helene Uri bl. a. dette:
___“Og i disse ski-VM-tider: Forhåndsfavoritt trenger vi ikke skrive. ___Ordboken definerer favoritt som en som har vinnersjanser. Da er ___forhånds– overflødig.”
Ordet har sitt opphav i sportsjournalistikken, tror jeg, og når jeg hører det (det var bare muntlig inntil for få år siden), lurer jeg alltid på hvem som var favoritt etterpå.

oooOOOooo

AF6 – Hurtigreparasjon: Det har vært gravearbeid ved garasjen igjen. Heller ikke denne gangen ble jeg varslet, og ingen spurte om det var greit at garasjen ble sperret. Men det var i hvert fall folk der hele tiden, i motsetning til forrige gang dette skjedde. Arbeidet denne gangen gjaldt omkopling av noen avløpsrør som har vært feilkoplet siden 1979. Det er godt at vann- og avløpsetaten passer på at kloakken havner der den skal, og sørger for at feil blir rettet umiddelbart.

(Innlegget ble påbegynt 07.03.2019 og fullført 07.03.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no