Alternative fakta 1/20

___________________________________________________________________________

Budstikkas nettavis 22. desember 2019.

AF1 – Bilmerker: Nesøya ligger i Asker kommune, helt på grensen mot Bærum. Lokalavisen for begge kommuner heter i dag Budstikka, men bar i gamle dager det mer presise navnet Asker og Bærums Budstikke. Noen kalte den Aksjer og Blærums Budstikke. Hvordan i all verden fikk de den ideen?

oooOOOooo

Theo Koritzinsky. Klikk på bildet for å lese hans “takk” til Ruter.

AF2 – Ironi: Theo Koritzinsky (jeg har dobbeltsjekket at navnet er riktig skrevet!) hadde et debattinnlegg i Dagsavisen i september. Det var formet som en takk til Ruter. Jeg er redd for at det ble arkivert i trafikkselskapets mappe for ros. Min erfaring er nemlig at ironi er fåfengt overfor byråkrater. De forstår bare byråkratvitser, som egentlig ikke er morsomme.

oooOOOooo

AF3 – Gammel: Theo Koritzinsky (jeg har igjen dobbeltsjekket at navnet er riktig skrevet!) står i debattinnlegget som er omtalt ovenfor, oppført med alder “80 om noen år”. Han er altså ikke gammel, etter mine begreper. Ifølge Knut Hamsun har imidlertid alder ingen betydning for om man er gammel. “Et menneske er gammelt fra den dag det begynner å sove middag,” skrev Hamsun, som ble noe over 92 år gammel.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å se hva som er innringet på butikkskiltet.

AF4 – I bakgrunnen: Aftenposten skrev før jul om mangelen på ladestasjoner for el-biler i Oslo. Til tross for at avisen stilte med både journalist og fotograf, har den ikke fått med seg den litt spesielle butikken ved ladestasjonen i Neuberggata på Frogner.

.

.

.

oooOOOooo

Dagsavisen 5. oktober 2019.

AF5 – Ikke meg: Etter hva jeg vet, har jeg ikke vært i kontakt med Hadja Tajik noen gang. Så vidt jeg kjenner til, har det heller ikke blitt trukket noen konklusjoner om meg i noe sentralstyre der hun sitter (avisnotisen referer trolig til Bebreiderpartiets sentralstyre).

oooOOOooo

Klikk på bildet for å se det i fullskjerm.

AF6 – Bussbarn: På ekspedisjon til en annen landsdel tidligere i år var jeg passasjer på en overfylt bybuss. Da skjønte jeg at det er nye tider når det gjelder barns opptreden på buss. Jeg hadde ikke behov for sitteplass, men jeg er nokså sikker på at mine foreldre ikke hadde latt meg oppta plass slik de to barna på bildet gjør. Foreldrene deres var også med på bussen.

oooOOOooo

AF7 – Forbudstid: Dr. E. Onsums leserinnlegg nedenfor, fra Aftenposten 3. januar 1920 under forbudstiden, inneholder argumenter som kan brukes også i dag.

Klikk på bildet for å se det i lesbar størrelse.

oooOOOooo

AF8 – Fibernett: Som kjent har jeg gjort den bommert å bestille “lynraskt fibernett” hos HomeNet. Ett år og syv måneder etter at deres selger var på døren, har det “lynraske” nettet fortsatt ikke kommet, firmaet har faktisk ennå ikke begynt på gravingen. Da er det andre boller hos konkurrenten Viken Fiber. Jeg håpet å kunne bli kunde der, og sendte en forespørsel. På nettsiden man spør fra, står det at de kan levere i løpet av et par dager, hvis de kan levere. Det kan de dessverre ikke.

oooOOOooo

Resett 26. november 2019.

AF9 – Akutt aksent : I våre dager burde det ikke være noen nyhet at et fly lander med en motor. Det gjelder enten motoren er last i flyet eller om det er et énmotors fly. Resetts oppslag viser et tomotors fly, og det kan tenkes at årsaken til oppslaget var at det landet med én motor. Tegnsetting har også betydning!

(Innlegget ble påbegynt 02.01.2020 og fullført 02.01.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no