26. november!

Dagens dato, 26. november, ser ut til å være utvalgt til store begivenheter. Når store begivenheter blir husket , har de dessverre ofte negativ karakter. Eksempler når det gjelder dagens dato, er deportasjonen av de norske jødene i 1942, ulykken med hurtigbåten SLEIPNER i 1999 eller (kanskje) at det supersoniske passasjerflyet Concorde gjorde sin siste flytur i 2003.

Men dagen er også fødselsdag, I tillegg til moromenn som bl. a. Charles Schultz (tegner av «Knøttene») og Rune Gokstad gjelder det for tre dronninger: Maud, Tina Turner og én som ikke er en offentlig person, og som derfor ikke nevnes ved navn.

             
Dronning Maud, Tina Turner og en anonym er født 26. november.

To av de tre fødselsdagsnavnene ovenfor finnes med musikk på YouTube: Dronning Mauds land (må ikke forveksles med Dronning Maud Land – uten genitiv-s – i Antarktis) og Tina Turner. Leserne må selv velge nedenfor mellom de to (klikk på bildet av plateomslaget for å høre). Det er selvsagt mulig å høre begge (anbefales!), men Tina Turners sangtittel passer godt på det anonyme fødselsdagsbarnet.

  

(Innlegget ble påbegynt 25.11.2021 og fullført 25.11.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no