100 tanker på nesten to år

De som leser det som står med liten skrift nederst, har allerede fått det med seg: Dette er hundrede utgave av denne bloggen! Slik kan det gå når man får en ide og forelsker seg i den.

Her blir Torgeirs Tanker om Tilværelsen teknisk tilrettelagt for internett. Ikke utpreget ryddig, men kreativt!

Siden mars i fjor har jeg ført en slags timeliste over arbeidet med bloggen. Den viser at det går med i underkant av 20 timer ukentlig til registrering av forskjellig stoff (avisklipp, TV- og radioklipp), til skriving av blogginnlegg (inkludert illustrasjoner) og til korrekturlesing og publisering. Dette arbeidet fordeler seg over morgen-, ettermidags- og kveldstimer gjennom uken – ved siden av vaktmesterarbeid o.l. her på bruket.

Av og til får jeg spørsmål om hvordan jeg lager bloggen, med bilder, videosnutter, lydfiler m.m. Til det er å si at jeg gjør det enkelt. Jeg bruker programvare som følger med Windows eller som kan lastes gratis ned fra nettet. Dagens blogginnlegg om butikknavn i Sandvika er et godt eksempel (kan åpnes i eget vindu for å følges sammen med teksten nedenfor).
_Den innledende filmen er spilt inn med bilkamera og kopiert over
på stasjonær PC.
_Så har jeg brukt gratisversjonen av ActivePresenter til å lage en film
der bare utsikten gjennom frontglasset vises.
_Med Windows Movie Maker har jeg klippet ut den delen av filmen
som viser gjennomkjøring av gågaten, og lagt til musikk og tekster.
_Musikken er en forkortet utgave av Steppenwolfs Born to be wild,
laget ved hjelp av gratisprogrammet Audacity.
_For å sikre at filmen kan vises i alle nettlesere , må den lastes opp i
tre formater. Windows Movie Maker lagrer i mp4-format. Med
gratisprogrammet FormatFactory konverterer jeg den til webm
format. Med nett-tjenesten online-convert får jeg ogv-formatet.
_Selve teksten skrives i gratisprogrammet WordPress. Der er det
også enkelt å laste opp bilder, lydfiler og videofiler.
_Nederst i blogginnlegget er en bildeserie,  der man kan bla seg
gjennom 19 tekstete bilder av butikker i Rådmann Halmrasts vei.
Bildene er tatt med min mobiltelefon og lastet over på PC. Der har
jeg gjort de utsnittene jeg trenger ved hjelp av bilderedigerings-
programmet PaintShop Pro, det eneste programmet jeg har betalt
for (noen hundre kroner).
_Bildeserien består av 19 enkle html-filer laget i Notisblokk, det
enkleste tekstprogrammet i Windows, med det lille jeg kan om
koding av html-filer.
_Bildeserien må lastes opp til serveren der alle bloggsidene lagres.
Det gjør jeg med gratisprogrammet FileZilla. som jeg også bruker
til å laste ned hele bloggen med en gang i mellom, for å ha en
sikkerhetskopi. Sikkerhetskopi av min egen PC (med bloggen) tar
jeg med gratisversjonen av FBackup.

De mange som er langt mer kyndige enn jeg i dataverdenens mysterier, morer seg sikkert over min enkle og amatørmessige tilnærming til å lage blogg. Men det blir litt som da jeg for mange år siden skulle skaffe dansemusikk til en fest. Jeg hadde lydbånd (spolebånd, ikke kassetter) og en oppkobling av båndspiller, forsterker og høyttalere som jeg hadde brukt flere ganger. Utpå kvelden, da dansen hadde vært i gang en stund, tittet en av gjestene, en lydingeniør, på anlegget, og sa: “Det er godt du ikke vet at dette egentlig ikke skulle virke.” Jeg forholder meg ellers til to grunnsetninger som har fulgt meg siden jeg begynte å bruke datautstyr tidlig på 1980-tallet:
1. Mennesket er maskinen overlegent.
2. All tekstbehandling foregår i hodet.

(Innlegget ble påbegynt 18.10.2018 og fullført 18.10.2018)

Kontrolltelling i april 2019 viser at dette er blogg nr. 101. Feilen oppsto i bloggen som ble lagt ut fra Island i august.
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no