Tilbakeblikk 16.04.2021

Postene under denne overskriften er utfyllende stoff til tidligere innlegg i bloggen.
___________________________________________________________________________

Fullvaksinert! (09.04.2021)
Etter at jeg ble fullvaksinert, har vaksine vært et hett tema i nyhetene. Den første Aftenpodden etter påske handlet for det meste om vaksine, og sist lørdag var vaksine tema for Maryam Iqbal Tahirs Takk for dugnaden. Nå tar vi ferie  (hun er én av de faste bidragsyterne til på en lørdag).

«Aldri mer 9. april» (09.04.2021)
Carl Bildt har ertet på seg nordmenn med en melding på Twitter om 9. april 1940 og det norske forsvaret. Sverige var jo ikke okkupert under siste verdenskrig, derfor kunne slagere som Min Soldat 1940 (Någonstans i sverige) bli innspilt der.

De gamle villaene ved Sandviksbukta har navn (14.02.2020)
Furuli er nevnt sist i blogginnlegget det er lenket til i overskriften. Nylig fikk jeg vite at «Rulle» vokste opp På Furuli . Rudolf Andersen, som han egentlig het, var i sin tid Sandvika-kjendis med fiskeutsalg innerst i Sandviksbukta (omtalt i blogginnlegget «Gamlebyen» i Sandvika: Det som forsvant). Rudolfs far, Martin Andersen, står oppført som fiskeriasssistent i 1900-folketellingen, så Rudolf kan ha hatt en viss bakgrunn hjemmefra for å bli fiskehandler.

I innlegget om «Gamlebyen» i Sandvika (se lenke ovenfor) er nevnt reguleringstannlege Ødegaard med tilføyelsen – i parentes – «jeg tror det var det hun het». Under leting etter noe helt annet, fant jeg hennes fulle navn i panteregisteret, der det sto «frk. Inge Ødegaard». Hun bodde i «den store, grå sveitservillaen et par hundre meter nærmere Blommenholm , nå Sandviksveien 143» (eiendommen heter Rosenli), og hadde sin tannlegepraksis i dr. Nyquists hus ved siden av Malmskrivergården.

(Innlegget ble påbegynt 16.04.2021 og fullført 16.04.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no