Norge rundt i flere varianter

Norge rundt, som feiret 40 år for et par uker siden, er et program der vi møter “folk flest” av alle slag. Alle programmene helt fra 1976 er nå tilgjengelig på NRKs nett-TV. Min favoritt er 10 programmer fra 1992 med Magne Misje som programleder.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu er en variant av Norge rundt, men her handler hvert program om bare én person. Oddgeir Bruaset er programleder i de  tre høydepunktene jeg har plukket ut. Han er  blitt etterfulgt av Arve Uglum, som også lager severdige programmer.
Kjeåsen i Hardangerfjorden
Bleikøya i Oslofjorden
Ola Braanaas, kulturinteressert rikmann

Oppfinneren er egentlig også en variant av Norge rundt.  Programserien har i høst fulgt Erik Alfred Tesaker på et småbruk i Vest-Agder. Han omtaler seg selv som skrotnisse, men det resultatet av det han gjør er langt fra skrotaktig!

___________________________________________________________________________

Share
Skriv kommentar til dette innlegget
Knappen “Publiser” under det du skriver, sender kommentaren til Torgeir, som leser den og legger den ut her – forutsatt at den er saklig og i samsvar med vanlig folkeskikk.

Vil du følge denne bloggen? Registrer deg øverst i spalten til venstre, så mottar du hver lørdag  melding om innholdet i ukens blogg.

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Share