Endelig en fredag uten Johan Golden

Sesongens aller siste Nytt på nytt ble sendt for en uke siden. Tidligere ville jeg nok sagt at 23.  mars er i tidligste laget for sesongslutt. Nå synes jeg kanskje det kan være like greit. Det kan selvsagt skyldes at avstanden mellom min langt fremskredne alder og programlederens og de øvrige deltakernes alder er blitt for stor. En annen mulighet er at programmet begynner å bli slitt – jeg synes ofte jeg kan høre litt for tydelig at en morsomhet er laget av en av programmets vitsemakere, og at disse morsomhetene er litt preget av   “… vi må jo finne på noe”. En tredje mulighet er at programmet er blitt dårlig.

Bård Tufte Johansen i kyllingkostyme er “morsom”.

Det har vært stor forandring i den faste staben i løpet av 2-3 år. Den “nye” programlederen (siden januar i fjor) Bård Tufte Johansen virker for meg mer krampaktig enn den forrige. Men Johansen hadde plassert seg langt utenfor min toleransesfære allerede i januar 2002 med det såkalte “kyllingstuntet“. Det utførte han da statsminister Thorbjørn Jagland var akuttinnlagt på Rikshospitalet, og mens TV2 intervjuet sykehusets informasjonssjef, gikk Bård Tufte Johansen utkledt som kylling i bakgrunnen, lagde “kyllinglyd” og prøvde å ødelegge intervjuet. Han var drøyt 32 år da dette skjedde, og oppførte seg enda mer barnslig enn jeg selv gjorde i den alderen. Han har siden bedt om unnskyldning, men gjorde det i noe han selv formodentlig ville kalle “Listhaug-stil: “Det er altså synd hvis Jagland ikke har forstått intensjonen” (som var å gjøre narr av pressens plutselige omsorg for Jagland, som stadig var blitt kritisert).

Elisabet xx og Johan Golden gjør narr av vok med “von” i etternavnet.

Programlederens bakgrunn som “humorist” kan forklare, men kan ikke unnskylde Johan Goldens opptreden. Han overtok høsten 2015  for Knut Nærum, som politisk tilhører partiet Rødt, men som jeg ikke kan huske for noe politisk utsagn som har tråkket noen på tærne. Johan Goldens partitilhørighet kjenner jeg ikke, men han begynte sin “politiske” karriere i Nytt på nytt med å karakterisere Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde som “nazi-fisk” (Hets og sitatfusk i stedet for argumenter her i bloggen). Senere har han holdt stilen med nye “morsomheter”. I begynnelsen av mars var stortingspolitikernes lønn tema. Johan Golden gjorde – med god støtte av lagkollega Elisabeth Holmboe Eggen – narr av navnet på to av de som går inn for høyere stortingslønn. Sist fredag gjorde han seg morsom på bekostning av prinsesse Ragnhild, som døde i 2012 og som avgjort ikke har noen tilknytning til Hydro Alunorte i Brasil.

Jonas Gahr Støre var innkalt som vikar til Nytt på nytt for bl. a. å kommentere Sylvi Listhaugs avgang.

I sesongens siste program handlet de to første sakene om Sylvi Listhaugs avgang og om ACER-avtalen. APs leder Jonas Gahr Støre var – helt i tråd med måten programmet har utviklet seg på –  innkalt som vikar for den faste paneldeltakeren Pernille Sørensen (han burde takket nei til vikariatet). Og det går vel upåtalt hen – bortsett fra i denne bloggen – at ikke navngitte stortingspolitikere (men alle vet hvem de er) ble karakterisert av Bård Tufte Johansen som “sex-overgripere“. Meg bekjent har ingen av de sakene han formodentlig siktet til, resultert i tiltale, selv etter politietterfoskning.

(Innlegget ble påbegynt 27.03.2018 og fullført 27.03.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no