Digitale julegaver

Med mange forestående fridager kan det være tid for å lese og/eller lytte. De digitale julegavene er først og fremst ment å lyttes til.

Korrespondentbrev med innhold som fortsatt er interessant
BBC har vært så vennlig å legge ut åpent tilgjengelig alle Alistair Cookes ukentlige Letter from America sortert etter presidentperioder i  USA. De eldste er fra slutten av 1940-tallet, men for folk på min alder, som husker så langt tilbake, lar dette seg fortsatt høre, og Cooke gjør seg mange interessante tanker ut over det tidsaktuelle.

Lenken fra bildet nedenfor går til podcastsiden for Letter from America (blogglesere som ikke er fortrolige med podcaster og nedlasting av lydfiler, kan kanskje ha nytte av å lese Podcast for nybegynnere fra april 2017). Klikk på en periode på podcastsiden for å se oversikten over alle innslagene i perioden (sortert i omvendt kronologisk orden, med de nyeste øverst). Under overskriften for hvert innlegg ligger bl. a. teksten i leselig form, transkribert fra opptaket. Podcastene kan lastes ned til PC eller direkte til «smart»-telefon.

Klikk på bildet for å komme til denne BBC-siden.

Musikalske veiledninger
BBCs The Listening Service er musikkteori presentert på en underholdende måte. Språket er engelsk, men med de mange lyd-eksemplene blir det greit å forstå.

Klikk på bildet for å komme til BBCs oversikt over programmene.

(Innlegget ble påbegynt 16.12.2020 og fullført 18.12.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no