Den gamle mannen og pol-køen

Blid-ting – kategori-betegnelsen på dette innlegget – er inspirert av kategori-betegnelsen biting, som er omtrent det motsatte. Men i innlegg som er merket blid-ting, bites det ikke. Dette handler om noe ekstra positivt, gjerne litt uventet.
___________________________________________________________________________

Sist lørdag hadde NRK Dagsrevyen reportasje fra polkøen i Sandvika. Jeg så kameramannen, men heldigvis bakfra.

Få minutter før Dagsrevyen gjorde sitt opptak, var jeg på vandring langs køen for å stille meg bakerst. Av en eller annen grunn brukte jeg stokk, noe jeg ellers har sluttet med etter at syn og balanse har bedret seg betraktelig siden fjorårets lille slagtilfelle. Stokken viste seg å være fordelaktig på helt andre måter enn jeg hadde tenkt meg.

Køen var lang (over 100 meter ifølge Dagsrevyen, nærmere 70 meter da jeg var der, har jeg målt på kartet), og jeg så vel ikke mer lidende ut enn det som er naturlig i en slik situasjon, der jeg gikk med målbevisste skritt – og stokk – mot min plass bakerst. Men så langt kom jeg ikke. En svensktalende mann kom løpende etter meg og spurte om jeg skulle stå i kø til polet. Det bekreftet jeg, men da sa han at de hadde snakket om det lenger frem i køen da jeg passerte, og var blitt enige om at jeg skulle få gå rett inn. Så geleidet han meg med vennlig støtte frem til Securitas-vakten ved inngangen. Vakten så på meg og stokken min, og var enig i at jeg skulle få gå foran køen.

Overskriften til dette innlegget er inspirert av Hemingway. Fiskeren Santiago i Den gamle mannen og havet klarer ikke å berge i land fangsten. For meg holdt det på å gå likedan, for da jeg skulle betale, oppdaget jeg at bankkortet lå igjen i bilen. Men heldigvis hadde jeg en femhundrelapp i telefonetuiet, og det var nok.

Da jeg passerte samme vinmonopolutsalg torsdag, var det ingen kø. Så statistisk sett har Sandvika vinmonopol hatt det litt travelt i slutten av januar. Og jeg har oppdaget at folk i polkø er veldig snille. Takk!

(Innlegget ble påbegynt 28.01.2021 og fullført 28.01.2021)
___________________________________________________________________________

Les om pol-kø med bindestrek i innholdslisten for denne utgaven.

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no