Bruk dine FM-radioer også etter slukking

De fleste har flere FM-radioer og vaner knyttet til bruken av dem. De fleste hører også stort sett på bare én radiokanal. Slike gjennomsnittslyttere  kan fortsatt bruke sine FM-radioer uten å bygge dem om. Løsningen er din egen FM-sender som bare dekker boligen. Den henter radiolyd fra én billig DAB-radio eller fra nettradio på PC.

Utstyret har jeg kjøpt hos Clas Ohlson (det finnes sikkert andre muligheter). Du trenger en FM-sender, strømforsyning og skjøtekabel.  Her er oppskriften på hvordan du bruker dette til å lage din egen FM-sender, med en PC eller en billig DAB-radio som lydkilde:

  1. For PC: Finn de stasjonene du vil kunne høre på. NRKs radiokanaler finner du på https://radio.nrk.no. Nettsiden http://www.lytte.no har oversikt over både NRKs nettradiotilbud og andre nettradioer.
    For DAB: Gjør et kanalsøk.
  2. Still inn på den kanalen du pleier å høre på. Denne kanalen vil bli sendt til alle husets FM-radioer.
  3. Sett batterier i FM-senderen, eller (anbefalt) bruk strøm-adapter og senderens medfølgende kabel for strøm fra sigarettenner-uttak.
  4. Plugg FM-senderens mini-jack inn i uttaket for hodetelefon/høyttaler på PC’en/DAB-radioen. Det kan være greit å bruke en skjøtekabel, så blir det lettere å finne et passende sted å plassere senderen.
  5. Still inn senderens sendefrekvens. Unngå frekvenser som allerede brukes av NRK eller nærradiostasjoner.
  6. Still inn radioene på den frekvensen du valgte i punkt 5.

Nå kan du fortsette å bruke dine FM-radioer som du er vant til. Men du må altså til lydkilden (PC eller DAB-radio) for å skifte kanal, så dette passer best for de som stort sett holder seg til én radiokanal.

 

___________________________________________________________________________

Share
Skriv kommentar til dette innlegget
Knappen “Publiser” under det du skriver, sender kommentaren til Torgeir, som leser den og legger den ut her – forutsatt at den er saklig og i samsvar med vanlig folkeskikk.

Vil du følge denne bloggen? Registrer deg øverst i spalten til venstre, så mottar du hver lørdag  melding om innholdet i ukens blogg.

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

Share