Alternative fakta uke 6

Diskusjonen om hvor mange som var til stede ved innsettelsen av Donald Trump som president, har bl.a. gitt tittel til denne faste spalten i bloggen. Men hvor mange var det egentlig? BBC-programmet More or less har latt spesialister på folkemengder prøve å beregne antallet i Counting Crowds 27. januar.

oooOOOooo

Funky President er en rap (ikke et rap) tilegnet USAs nye president. Vel, ikke den nå nye, men den en gang nye president Gerald Ford. Men kanskje kan den gjenbrukes. Den ble skrevet av James Brown  (1933-2006), en afro-amerikansk artist som, i følge Wikipedia, er anerkjent som en av de mest innflytelsesrike innen amerikansk musikk på 1900-tallet.

oooOOOooo

Det er mye president for tiden. Da er det viktig å ha kontroll på oversettelsene. Det er jeg ikke sikker på at Ingerid Stenvold hadde i Dagsrevyen 29. januar:

Også under valgkampen slo Dagsrevyen til med kreativ oversettelse av Trump, som nevnt under overskriften Trump-trusler 26. november.

oooOOOooo

“Hvor gammel ble Elvis Presley?” er siste spørsmål i Aftenpostens quiz 29, januar. Hva er nå det for vås? Alle vet da at Elvis lever incognito på Cayman Islands? Han ga til og med ut plate i 2014!

oooOOOooo

Telefonen ble automatisert for så mange år siden at vi gamle må forklare hva en ikke-automatisert telefon var. Nå skal hele Telenor automatiseres, i følge Dagsrevyen 2. februar. Eller har det allerede skjedd?

oooOOOooo

George Orwell:
“Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations.”
Sitatet sto i Dagsavisen 31.01.2001

___________________________________________________________________________

Share
Skriv kommentar til dette innlegget
Knappen “Publiser” under det du skriver, sender kommentaren til Torgeir, som leser den og legger den ut her – forutsatt at den er saklig og i samsvar med vanlig folkeskikk.

Vil du følge denne bloggen? Registrer deg øverst i spalten til venstre, så mottar du hver lørdag  melding om innholdet i ukens blogg.

Til innholdsliste for denne utgaven

.

Én kommentar til “Alternative fakta uke 6”

 1. Hei Torgeir, fantastisk grundig dokumentasjon som vanlig. Jeg legger til linker for å sannsynliggjøre påstanden at 2017 ikke er sammenlignbart med 2009 og at det var flere tilstede i gatene i 2017, men pga sabotasje kom det ikke frem.

  Her er gigapixels fra CNN som viser at mange flere var tilstede enn det mange aviser valgte aa vise i sin dekning.
  http://edition.cnn.com/interactive/2017/01/politics/trump-inauguration-gigapixel_/
  Alex Jones, som er er i neste linken, er tilstede 4 meter bak teltet og 9 meter til hans venstre. Han har fremtredende hvit skjorte og mørkeblå jakke.

  Her er youtube link fra kilder som hevder mange var på sidene og ikke slapp inn i tide på grunn av sikkerhet og regelrett blokkering fra lenkegjenger som brukte vold for å hindre at folk kom inn til inaugurasjonen.
  https://www.youtube.com/watch?v=N1K0Nia5evY_

  Andre linker
  https://www.reddit.com/r/The_Donald/comments/5ph3aj/proof_real_inauguration_crowd_size_vs_fake_news/_

  https://theconservativetreehouse.com/2017/01/21/definitive-cnn-gigapixel-image-of-crowd-during-trump-inauguration-speech-confirms-sean-spicer-correct/_

  Jeg så livefeed at lenkegjengene blokkerte med vold og politi i bakgrunnen som ikke stoppet dem. Jeg skal senere legge til disse linkene.

Det er stengt for kommentarer.