Alternative fakta – uke 45


___________________________________________________________________________

Klilkk på bildet for lese hvilken dato Aftenposten oppgir som slutten på 1. verdenskrig.

AF1 – Dato for krigsslutt: Kombinasjonen av overskriften “Frigjøringsjubileet” og en ingress som handler om markering av 100-årsdagen for slutten på 1. verdenskrig, kan forvirre noen hver. Når så Alf Ole Ask i Aftenposten skriver at 9. november er datoen for hundreårsminnet, forstår jeg at avisens slagord “solid bakgrunn for egne meninger” ikke lenger gjelder. Det er greit å være ukjent med hvilken dato våpenhvilen i 1918 trådte i kraft. Men å oppgi noe annet tidspunkt en “… den 11. timen på den 11. dagen i den 11. måneden” (blogginnlegg her på 99-årsdagen) er egentlig helt uforståelig.

oooOOOooo

AF2 – Hodeutstyr: Russland sluttet fred med Tyskland etter oktoberrevolusjonen i 1917. Bildet over fra den franske TV-serien Apokalypse – 1 verdenskrig viser russiske og tyske soldater som møtes uten våpen i ingenmannsland 15. desember 1917. Men er det øretelefoner den ene har på hodet? Dette er 70 år før Walkman, og enda lenger før mobiltelefonen. Jeg tror det er hørselsvern mot gevær- og granatsmell.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese utklippet.

AF3 – Damer: Av de som tok examen artium i 1918, lot 731 seg immatrikulere ved Det Kongelige Fredriks Universitet i Kristiania, i dag kjent som UiO (de færreste har tid til å si Universitetet i Oslo). Ved semesterstart høsten 1918 kunne Aftenposten fortelle at hele 251 av dem var damer.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF3 – Dårig betalt: “Vi gir oss aldri på pris” er et av dagligvarekjeden Kiwis slagord. Det er mange måter å redusere kostnader på, slik at prisen kan settes ned. Et alternativ er reduserte lønnskostnader, og det kan se ut som Kiwis ansatte mottar sultelønn.

Fra Kiwibutikken på Kjørbo.

oooOOOooo

AF4 – Billig garasjeplass: 450 kroner i året for garasjeplass i Oslo, det er billig. Her i Sandvikaområdet ligger månedsprisen for parkeringsplass høyere, og den er ikke i garasje, men utendørs. Det er NRKs Rima Iraki som forteller om prisbonanzaen for de som trenger parkering:

(Innlegget ble påbegynt 08.11.2018 og fullført 08.11.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no