Alternative fakta – uke 44___________________________________________________________________________

Aftenposten 28. oktober 2017

AF-1: Rikinger på Stortinget: Overskriften til høyre (fra Aftenposten) kan forstås på flere måter. Én av dem er at de som har sittet lenge på Stortinget, har sørget for å bli skikkelig rike (og her kommer en fersking og er like rik …). Slik er det neppe ment fra journalistenes (Karen Tjernshaugen og Thomas Spence) side, men de har nok ikke ansvaret for overskriften.

oooOOOooo

AF-2: Fremtidig språk i rettssalen: Etter uforståelige hundevitser (uke 41 og 43) kommer endelig en Bizarro-vits som jeg forstår! Ikke bare det, den støtter også opp om mitt pessimistiske syn når det gjelder språkutviklingen.

oooOOOooo

AF-3: Enklere brexit-forhandlinger: Forhandlingene mellom Storbritannia og resten av EU om Brexit går visst tregt. Men ett problem er i hvert fall ryddet av veien, får vi tro. Jeg gjengir meldingen nedenfor med forbehold om at den kan være plantet av Nei til EU eller russiske hackere:

oooOOOooo

AF-4: “Intervju” med “overingeniør Fritjof Gløgg”: Språk er, som leseren bør ha oppfattet, tema i denne utgaven av Alternative fakta. Et spesielt språk er det som jeg tror Rolv Wesenlund kalte blacktalk da han omtalte dette “intervjuet” med Harald Heide-Steen jr. i et tilbakeblikk-program:

oooOOOooo

AF-5: A/S Ord for dagen: Også humortrioen KLM var opptatt av språk. Her er en sketsj fra en butikk som selger ord.:

 

(Innlegget ble påbegynt 01.11.2017 og fullført 02.11.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no