Alternative fakta – uke 42___________________________________________________________________________

AF-1: Fuglene slår tilbake: Ryktet har nok spredt seg blant fuglene om at jeg er kritisk til rettssaken om skæredrapet i Elverum (eller heter det  Elverum?). For nå begynner fuglene å ta seg til rette i området. I går observerte jeg en skjære som trakasserte naboens hund Hero, en eldre herre av rasen collie. Og her på bruket har kråkene (tror jeg) tatt gårdsplassen i bruk som arbeidsredskap.

Kråkene knuser blåskjell og valnøtter mot asfalten på gårdsplassen. Men rydde etter seg – neida! Skjell og skall som ligger og flyter, må vi stakkers beboere ta oss av.

Blåskjell blir sluppet mot asfalten fra så stor høyde at de blir knust og innholdet kan spises. Hvor får de blåskjellene fra? Valnøttene, som blir knust på samme måte, kommer trolig fra en eiendom litt lenger opp i veien, der det står et gammelt valnøtt-tre som fortsatt bærer frukt.

oooOOOooo

AF-2: Fattige bærumsfamilier: Mange fikk vel med seg at barn og unge i Bærum stort sett er fornøyd med tilværelsen (undersøkelse gjort på initiativ fra Bærum kommune). Det er jo flott, når mange av familiene har så dårlig råd at de må sende sine håpefulle på skolen med fillete klær! Filmen (uten lyd) er fra Sandvika videregående skole.

oooOOOooo

AF-3: Redusert NRK-teksting: Etter at NRK har kvittet seg med sine FM-lyttere, har de også begynt å fjerne annet unødvendig. Det gjelder bl. a. i tekstingen av TV-intervjuer, der bokstaver blir fjernet fra ord som alle likevel forstår. Dette ble praktisert i Østlandssendingen 18. oktober.

oooOOOooo

AF-4: George W. Bush og Göran Persson: Bildet nedenfor fikk jeg for noen år siden av en svensk kollega. Det viser (fra venstre) Sveriges daværende statsminister Göran Persson, USAs daværende president George W. Bush og en ukjent tredjeperson. Og en god tekst, synes nå jeg.

Snart er det Görans tur.

___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no