Alternative fakta – uke 38___________________________________________________________________________

Klikk på bildet for å lese artikkelen på fou.no.


AF-1: Feilslått spådom: I henhold til et gammelt jungelord vil den som leter etter noe, finne noe annet. Det skjedde meg i arbeidet med denne utgaven av bloggen. Hva jeg lette etter, har jeg jeg glemt, men jeg fant en artikkel på fou.no av Noralv Veggeland. Den var datert 18. mai, og hadde tittelen De blåblå taper Stortingsvalget. Ble det for mye forhåndsfeiring den 17. mai?

oooOOOooo

AF-2: Billig Ferrari: Mange husker “Ferrari-gutten” fra Tande – På programmet”. Det er så mye som 25 år siden dette var en del av lørdagsunderholdningen på NRK. Denne uken hadde vi her på

Klikk på bildet for å se prislappen på en Ferrari. Av personvern- og estetiske hensyn er personene på bildet og bilens registreringsnummer sladdet.

bruket besøk av en stolt Ferrari-eier. Han kom rett fra Jula i Sandvika, der han hadde kjøpt bilen, og den var slett ikke dyr. Men han kunne ikke forklare hvordan han får med seg en standard bygningsplate på 122×244 centimeter, slik jeg kan i min Ford Transit varebil.

oooOOOooo

AF-3: Løp og kjøp: De av denne bloggens kloke lesere som vet hva som tilbys i annonsen til høyre, kan få adressen til firmaet som selger, av meg. Det er ikke et russisk firma, slik navnet på varen kunne tyde på. Men det er en utgående modell, så den egner seg trolig ikke for bruk innendørs..

.

oooOOOooo

AF-4: Hitler (?!) om det norske valgresultatet: Document.no presenterer seg som “et ledende nettsted for uavhengige og agendasettende nyheter, politisk analyse og tankevekkende kommentarer skrevet spesielt for den nye generasjonen av selvstendige og konservative tenkere”. Der fant jeg en film der resultatet av stortingsvalget i forrige uke blir kommentert av Adolf Hitler. Det må være en del av de “agendasettende nyheter”, siden Hitler nokså sikkert har vært død i drøyt 72 år, og hvis han fortsatt lever, fylte han 128 år i april. Kommentaren ligger i tekstingen av filmen, som derfor bør ses i fullskjermversjon (knappen nederst til høyre).

___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no