Alternative fakta – uke 38


___________________________________________________________________________

AF1 – De har hårete ben: Araknofobi er den medisinske betegnelsen på en så stor redsel for edderkopper at den må ses på som sykelig. Jeg kjenner noen få mennesker som i hvert fall har et anstrengt forhold til dette dyret, og har derfor festet meg ved terapien nedenfor:

Klikk på tegneserien for å få den i bedre leselig størrelse.

oooOOOooo

AF2 – Forsinket valgnytt: Det var riksdagsvalg i Sverige for et par uker siden, og NRK dekket begivenheten med tilstedeværende reportere. Lisbeth Skei rapporterte fra en av valgvakene, og fikk sammen med Maria Archontoulis oppleve at ikke alt går knirkefritt i direktesending. Det er ellers interessant å legge merke til hvordan NRK “informerer” om opptellingen nederst på skjermen, drøyt 20 minutter etter at valglokalene stengte og etter at valgdagsmålinger er offentliggjort. I  hele 14 sekunder av det 50 sekunder lange klippet nedenfor får seerne vite at det er jevnt mellom blokkene, og at Sverigedemokraterna ligger på 21,8 prosent. Ellers er siste nytt disse “oppsiktsvekkende” meldingene:
– Tidenes valgdrama i Sverige – og nå kommer snart resultatene
– Foreløpige valgresultat: Centerpartiets beste valg på mange år
– Valgmyndighetenes nettside i Sverige er nede p.g.a stor pågang
Maria Archontoulis stemte på et parti jeg aldri ville vurdert. Men hun har kloke generelle råd om hvordan man bør stemme.

oooOOOooo

AF3 – Kungliga svenska … : Aftenpostens tegner Inge Grødum hadde også en kommentar til valget i Sverige:

oooOOOooo

AF4 – Valg i USA: Alistair Cooke (1908-2004) dekket 14 valg i USA for BBC. I sitt ukentlige Letter from America fortalte han flere ganger om et brev han en gang fikk fra en eldre dame om reportasjene i forbindelse med ett av valgene. Jeg tar sjansen på å sitere ham på engelsk: “In stead of telling us who might win the presidential election and why, would it not be wiser to wait until the first Tuesday in November and tell us who did win?”

(Innlegget ble påbegynt 21.09.2018 og fullført 21.09.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no