Alternative fakta – uke 36___________________________________________________________________________

Klikk på bildet for å se Budstikkas bilder fra sommerbesøket hos Billingstad trelast.

AF-1: Trelasthandel: Ved enden av Billingstadsletta sett herfra (Sandvika) ligger Billingstad Trelast. Budstikka skrev om dem i sommer i et oppslag der hovedpoenget var at kontoret var uforandret siden 1960-tallet.  Av Budstikkas reportasje fremgår det ikke at dette også er et svært hyggelig sted å handle, Det er til gjengjeld er omtrent det eneste temaet i kommentarfeltet. Trenger du listverk, terrassebord, bygningsplater m.m.m., så slå opp på billingstadtrelast.no. For orden skyld: dette er ikke en betalt annonse, men en anbefaling fra en veldig fornøyd kunde!

oooOOOooo

AF-2: Fyldig representasjon: Det er Stortingsvalg over i morgen, og hvis de fire på bildet ovenfor beholder flertallet, blir vel Solberg-regjeringen sittende. Da jeg så bildet, kom jeg av en eller annen grunn i tanker om Hanna Kvanmos uttalelse da hun var SV-leder:  «Så lenge jeg sitter på Stortinget, er SV fyldig representert.» Sånn sett kan det se mørkt ut for Kristelig folkeparti.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Budstikkas reportasje.

AF-3: Trafikksikkerhet: På Griniveien har en gangbro fått et glassrekkverk som ifølge Budstikka er trafikkfarlig fordi det blender bilistene. Det skal Statens vegvesen kanskje gjøre noe med, men: “Først må vi finne ut hvor alvorlig dette problemet eventuelt er,” sier prosjektleder Anne Gro Frogner. På Vøyenenga var rundkjøringen i enden av de to nye tunnelene problemet. Der ble tre eller fire biler vrak før Statens vegvesen fant ut at det måtte merkes opp bedre. Og mange husker nok fortsatt Statens vegvesens ingeniør som sto foran den sammenraste Hanekleiv-tunnelen på E-18 og beroliget Dagsrevyens reporter: “Tunnelen er trygg!”. Noen mener etaten burde skifte navn til Satans vegvesen.

oooOOOooo

Martin Ødegaard

AF-4: Fotball 1: NRK Dagsrevyen-21 hadde nylig en reportasje om “Kjappen”, fotballbanen der Martin Ødegaard begynte sin karriere. Salget av Ødegaard fra Strømsgodset til Real Madrid ga også midler til hans første lag, Drammen Strong, slik at de kunne forbedre banen. Men viktigst: Martin Ødegaard holder fortsatt kontakten med dette laget, og spiller fotball på “Kjappen” når han er hjemme i Drammen. Dette er et eksempel som alle bør merke seg: du har en gjeld å betale tilbake til dem som hjalp deg i gang.

oooOOOooo

Marita Bjørgan

AF-5: Fotball 2: Oslo har nylig arrangert VM i gatefotball. I NRK Dagsrevyen var omtalen av dette arrangementet forfremmet fra sporten til nyhetsdelen. Det ble etterfulgt av et intervju med en av deltakerne, Marita Bjørgan. For henne har fotball vært en vei ut av rusproblemer, og hennes fremtreden i Dagsrevy-studio viser at de problemene for henne er et tilbakelagt stadium. Det har sikkert ikke vært så enkelt som det kunne virke i intervjuet, men det at hun er så åpen om seg selv, kan gi andre inspirasjon til å prøve å oppnå samme resultat.

.

.
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no