Alternative fakta – uke 35___________________________________________________________________________

AF-1: Landbruksnytt: Mens jeg selv titulerer meg som vaktmester og går i “vaktmesteruniform” med stort nøkkelknippe, tommestokk og verktøy i lommene og kniv og lommelykt i beltet, har andre beboere på bruket gitt seg landbruket i vold. Og det har gitt resultater! Forleden fikk jeg overrakt en pose poteter, de første som er dyrket her på Langset siden 1950-tallet. De ligger i kjøleskapet, og jeg vurderer å saltbake dem i løpet av helgen.

oooOOOooo

Budstikka 31.07.2016. Klikk for å lese artikkelen.

AF-2: Polarekspedisjon 1: Roald Amundsens polarskute MAUD har ligget i Cambridge Bay siden 1920-tallet. Nå skal hun bringes hjem tll Vollen i Asker, der hun ble sjøsatt i 1917. Budstikka har fulgt operasjonen med å klargjøre MAUD for transporten over havet. Polarskipet «Maud» er hevet fra havets bunn kunne avisen melde i en overskrift i fjor sommer. Både tekst og bilder viser at “havet” er svært grunt, faktisk så grunt at deler av skipet har ligget over vannflaten. Men nå er MAUD hevet, og skal hjem til Vollenhavet.

oooOOOooo

Budstikka 29.08.2017. Klikk for å lese artikkelen.

AF-3: Polarekspedisjon 2: Polarskuta MAUD skal slepes på lekter hjem til Vollen. Da hun ble sjøsatt i 1917, kunne man sende direkte meldinger trådløst med morse. Slik er det ikke i dag. I Budstikka forteller Morten Gisle Johnsen om da slepet startet: “Nå seiler vi mot Aasiaat, skriver Wanggaard i det som trolig er hans siste direkte rapport til omverdenen på en stund. Han og mannskapet blir uten nett fremover.” Uten nett, som vel er å tolke som internett, blir nok ekspedisjonen henvist til å bruke brevduer e.l. under seilasen over Atlanterhavet.

oooOOOooo

Dagsavisen 18.08.2017. Klikk for å lese artikkelen.

AF-4: Ikke polarekspedisjon: Når elever fra videregående skoler i Bærum drar på “safari” til Grønland, er det ikke snakk om en polarekspedisjon. I samarbeid med Interkulturelt museum på Tøyen drar elevene på oppdagelsesreise på Grønland i Oslo. Det er Dagsavisen, som utkommer i Oslo, som melder om dette. Budstikka, lokalavis for Asker og Bærum, har visstnok ikke omtalt saken.

oooOOOooo

Klikk for å lese annonsen.

AF-5: Faktasjekk: En annonse fra Faktisk gir ti tips om å avdekke falske nyheter på nettet. Jeg ber lesere av Alternative fakta i denne bloggen om å merke seg tips nr. 9.
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no