Alternative fakta – uke 35


___________________________________________________________________________

AF1 – Røykeforbud: På Hamang vest for Sandvika sentrum  står skiltet som er avbildet til høyre. Litt diskret oppe til venstre i bildet står navnet på eieren av den private eiendommen: GE Oil & Gas. De skriver om Sandvika-avdelingen på nettsidene sine: “Sandvika – GE Oil & Gas globale Center of Excellence for subsea-manifolder og koblingssystemer. Vårt kontor i Sandvika huser også GEs Subsea Power & Processing-ekspertise samt salg og markedsføring av turbiner og kompressorer på norsk sokkel.” Slik virksomhet er åpenbart brannfarlig, og det er nødvendig med røykeforbud også utendørs.

.

oooOOOooo

AF2 – Gamle annonser: For hundre år siden hadde avisene også annonser. I Aftenposten for 31. august 1918 var 11 av de 16 sidene rene annonsesider, og på sidene med redaksjonelt stoff utgjør annonsene ca. 20 prosent. Mange av annonsene er innrykket av privatfolk, som de tre til høyre, med et innhold som avviker noe fra dagens privatannonser. De som synes teksten blir for liten å lese, må klikke på annonsene for å få en større utgave.

.

oooOOOooo

AF3 – Ånden som går: Da jeg vokste opp, var det en daglig fornøyelse å følge Fantomets kamp mot det onde. Den foregikk i Aftenpostens afennummer, parallelt med Puttes opplevelser. Nå er Putte for lengst forsvunnet, og Fantomet har barn i skolealder, med alt det fører med seg. Men når det gjelder antrekket, er han standhaftig. Til og med hjemme på soverommet er han korrekt antrukket i heldekkende trikot med hette, og med maske. Og Sala holder seg godt – Jahn Teigen sang om henne allerede i 1979.

oooOOOooo

AF4 – Prisreduksjon: Varer som er i ferd med å gå ut på dato, blir solgt til redusert pris i flere matvarebutikker. Vanligvis er prisen 50 prosent av den ordinære når datoen for siste forbruksdag er nådd. Men hvis kotelettene ser ekstra fine ut, tross alderen, blir rabatten bare 49 prosent.

.

.

.

(Innlegget ble påbegynt 31.08.22018 og fullført 31.08.22018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no