Alternative fakta – uke 34


___________________________________________________________________________

AF1 – Eplehøstedagen 2018: Årets epleinnhøsting her på bruket er berammet til lørdag 8. september. Det er en uke tidligere enn opprinnelig planlagt, noe som var nødvendig fordi eplene allerede har begynt å bli modne. Det er ikke så rart når temperaturen har vært mellom 20 og 30 varmegrader over et par måneder. Det er mye epler i år, men de er ikke så store – de har nok fått litt lite vann. Det er åpen hage for alle som vil plukke.

oooOOOooo

AF2 – Innholdstom annonse: Annonsen til  høyre sto i Aftenposten sist onsdag. Firmaet som har betalt for denne helsiden, må ha usedvanlig god råd. Det står nemlig ingenting om hva som selges. Men det selges til halv pris.

.

.

oooOOOooo

Fra Aftenposten 24. august 1918.

AF3 – 1918-annonse 1: En annonse i Aftenposten for 100 år siden forteller om ting som har forandret seg. På den tiden var det sikkert en god forretningside å starte Støvsugnings-Buerauet. Hvem kunne ane at støvsugeren skulle bli vanlig i alle hjem? Men det lyder unektelig fristende å ringe for å få øvede folk til å utføre grundig støvugning.

oooOOOooo

Aftenposten 24. august 1918

AF4 – 1918-annonse 2: For 100 år siden var det mulig å spise middag i Jacob Aalls gate 4, 2. etasje, ifølge en annonse i Aftenposten. Det var nok en annen bygning enn den som står der nå, og prisene var kr 2,20 og kr 2,50. Av annonsen fremgår ikke tydelig om “dame” og “herre” var rettene som ble servert, altså om personene ble spist, eller om de ble bespist.

oooOOOooo

AF5 – Dyrefôr før og nå: Tørkesommeren har vært en katastrofe for landbruket. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har takket for hjelp fra Island, der jeg med egne øyne kunne se at de hadde fôr i store mengder. For hundre år siden var det bedre forhold her til lands, da ble høyet solgt “kun i hele vognlaster”.

(Innlegget ble påbegynt 24.08.2018 og fullført 24.08.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no