Alternative fakta – uke 32


___________________________________________________________________________

Velvalgt navn på Ole Martin Alfsens viner.

AF1 – Godt valg av navn: Mens jeg var på Island, hadde Dagsavisen et helsides oppslag med overskriften Sommerlig fra OMA. Det handlet ikke om meg, men om initialene til Ole Martin Alfsen, som lager vin. Jeg har alltid noen flasker av hans rødvin på lager til eventuelle festlige anledninger.

.

.

oooOOOooo

AF2 – Statens butikk: Vi kaller det Vinmonopolet, i Sverige heter det Systembolaget og på Island heter det Vinbúðin. Felles for de tre betegnelsene er at de selger mer eller noe annet enn vin og systemer. Men der Norge og Sverige oppgir forretningsformen (monopol, bolag), velger islendingene å fortelle at det er en butikk. Og på Island selges all alkohol sterkere enn lettøl på Vinbúðin. For å forvirre utlendingene heter lettølet pils …

Vínbúðins bæreposer har på baksiden (?) budskapet “Látum plastið taka pokann sinn – Fjölnota er framtíðin”. En anledning til å prøve Google oversetter!

oooOOOooo

Mazyar Keshvari (FrP) i korrekt stortingsantrekk og Tormod Strand i korrekt (?) NRK-antrekk.

AF3 – Korrekt antrekk: Da Per Sandberg kom tilbake fra Iran, var det varmt i Norge. Det endret ikke reglene for passende antrekk på Stortinget, der Mazyar Keshvari (FrP), selv flyktning fra Iran, ble intervjuet om Sandbergs syn på landet. For NRKs utsendte Tormod Strand gjelder selvsagt andre regler for antrekk.

.

.

.

.

.

oooOOOooo

AF4 – Folkemål: Det var visst datteren i huset som fant på å starte en kassettspiller da faren skulle reparere vaskemaskinen. Dette er noen år siden, og kanskje har hun valgt språkstudier der hun kan bruke kassetten som eksempel på folkespråket i Saltdal.

(Innlegget ble påbegynt 10.08.2018 og fullført 10.08.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no