Alternative fakta – uke 31___________________________________________________________________________

Klikk på bildet for fullskjermvisning.

AF-1: På topp i nettavis: Selv om bruket her både ligger godt synlig til og vi driver med utadrettet aktivitet som blogg, er vi ikke vant med topp-oppslag i mediene. Men nettopp det ble Langset i Budstikkas nettavis forrige onsdag. Ikke under oppslaget om de dyreste eiendommene som er solgt hittil i år (denne eiendommen er ikke til salgs!), men i forbindelse med plagsomme strand-gjess.

oooOOOooo

AF-2: Frittgående folk: Den nordiske motstandsbevegelsen er en gruppering med så sære meninger at ingen med litt vett i behold støtter dem. Men organisasjonen er ikke forbudt. Derfor er det litt rart at NRK i flere meldinger sist tirsdag gjorde et nummer av at medlemmene fikk gå fritt i gågaten.

oooOOOooo

Klikk på bildet for fullskjermvisning.

AF-3: Gravemaskin-bonanza: Noen som savner en gravemaskin? Det kan hende den befinner seg på motsatt side av veien her. På grunn av byggearbeider blir det levert eller hentet gravemaskiner flere ganger i uken. For øyeblikket står det tre der, og den ene har vært i bruk i dag, på lørdag.

.

oooOOOooo

AF-4: Usikker tidsangivelse: Ulykkestallet på norske veier går ned, og det er gledelig. Sist mandag kunne Guro Ranes i Statens vegvesen fortelle hvor langt tilbake i historien vi må gå for å finne like lave trafikkdødstall. “Like før krigen” har jeg hittil tolket som på slutten av 1930-tallet. Måten Ranes bruker uttrykket på, antyder at Korea-krigen (1950-53) nå er den perioden Statens vegvesen forholder seg til, for den foregikk for nesten 70 år siden.

oooOOOooo

AF-5: Sommerregn med lyn og torden: Det gikk en kraftig regnbyge med lyn og torden over bruket i går. Da er man glad for å ha nyrenovert tak med nye nedløpsrør. Det er sjelden å se vannet sprute ut av nedløpsrøret med tilsynelatende samme kraft som fra hageslangen. Lynet kom ikke så godt med på videoen, men tordenskrallet høres godt.

___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventelt legger den ut her.
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig!

Én kommentar til “Alternative fakta – uke 31”

  1. Til AF-4: Usikker tidsangivelse (mottatt på e-post til ttt.skoletjenesten.no)
    Det var en liten forsnakkelse fra min side i intervjuet. Jeg skulle sagt “like etter krigen”. Det er 2. verdenskrig vi snakker om, og året jeg referer til er 1947.
    Med hilsen Guro Ranes

Det er stengt for kommentarer.