Alternative fakta – uke 30


___________________________________________________________________________

AF1 – Avisnyhet: Den store “nyheten” i Dagsavisen forrige onsdag var at Sør-Norge er rammet av tørke. Det har avisen funnet ut etter flere uker uten regn, og etter at det på et tidspunkt uken før var omtrent hundre små og store skogbranner i landsdelen. Ellers fikk hetebølgen meg til å tenke på en beskrivelse i siste episode av Jernvognen, en fire episoders krimserie som NRK Radioteateret sendte i 1981, og som bygde på Stein Rivertons kriminalroman med samme navn fra 1909. “Den varme dag …” begynner beskrivelsen med, fremført av Erik Hivju, som spilte den ene hovedrollen i serien (hele serien er tilgjengelig i NRKs radioarkiv):

oooOOOooo

AF2 – Plassbytte: Like før NRK Dagsrevyen gikk på lufta med reportasje fra møtet mellom Trump og Putin i Helsingfors, bestemte programlederne seg for å bytte plass i studio.

oooOOOooo

AF3 – Vikingtegner: For to uker siden harsellerte jeg over islandske fotballtilhengere, som under VM i Russland brukte “viking”-hjelmer med horn. Etterpå fant jeg et klipp i arkivet med tegneren Anders Kvåle Rue, som holder seg til historisk riktige hjelmer i sine illustrasjoner.

oooOOOooo

AF4 – Filmstøtte: Bildet til høyre viser fjellformasjonen Prachaar kursee. En spennende del av filmen Mission impossible 6 foregår der. Filmens handling foregår i India, og som en del av norsk utviklingshjelp har filmselskapet fått seks millioner norske kroner i støtte.

.

oooOOOooo

AF5 – Store størrelser – igjen: Alternative fakta – uke 28 skrev jeg om Herremagasinets annonse henvendt til oss som trenger klær med mer enn én X i størrelsesbetegnelsen. Det ble fulgt opp av Dagsavisens sisteside-redaksjon (de leser sikkert denne bloggen):

(Innlegget ble påbegynt 22.07.2018 og fullført 25.07.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no